Polojasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Hľadali ju v betóne aj v studniach. Osud 12 rokov nezvestnej ženy je už známy
Zdielať na

Hľadali ju v betóne aj v studniach. Osud 12 rokov nezvestnej ženy je už známy

HORNÝ ZEMPLÍN / Jej telo hľadali v betóne, v studniach, aj v odpadovej šachte. Zúfalá rodina išla aj za vešticou. Pani Anna (62) zmizla pred dvanástimi rokmi. Nielen pre príbuzných, ale aj pre celú dedinu, bolo jej náhle zmiznutie roky záhadou. Záver vyšetrovania je mimoriadne smutný aj preto, že žena už bola mŕtva celé tie roky, čo ju hľadali, no nik o tom nevedel, ani polícia.

Žena (62) odišla smerom k autobusovej zastávke a rodine povedala, aby ju nehľadali, vraj sa vráti sama. Také boli jej posledné slová, viac ju nevideli.

Anna odišla z domu pred dvanástimi rokmi

Odvtedy sa neustále objavovali podozrenia z toho, či sa nestala obeťou trestného činu. Policajti a tím kriminalistov po nej celé roky pátrali, stopy ich zaviedli aj do jej domu. Hľadali ju v betónovej podlahe v prístavbe, v studni a v dedine prehľadávali aj odpadové šachty. "Polícia na mieste vykonala aj domovú prehliadku za účelom nájdenia tela," informuje Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov. 

Polícia po celý čas viedla trestné stíhanie vo veci usmrtenia."Skutočne, to ľuďom vŕta hlavou. Ona bola dobrá žena, nezaslúžila si, aby tak skončila," hovorí jej sused. 

Rodina sa obrátila aj na vešticu 

Rodina hľadala pomoc všade, kde sa dalo, dokonca sa obrátili aj na vešticu. Neprešiel deň, aby ju nečakali a dúfali, čo ak sa raz objaví vo dverách. Slovenskí policajti práve v týchto dňoch potvrdili, že to sa už nestane.

"Vykonaným dokazovaním bolo zistené, že telo nebohej ženy nájdené v júni 2011 v Českej republike, v meste Olomouc, ktorej smrť nastala bez cudzieho zavinenia, patrí nezvestnej žene," informuje Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov. 

To znamená, že pani Anna bola nebohá krátko po svojom odchode z domu, no nik o tom nevedel. Podľa informácií TV JOJ českí policajti našli telo pre nich neznámej ženy. Nasledovalo rozsiahle pátranie aj v spolupráci s policajtmi z okolitých štátov. To, že ide o nezvestnú ženu zo Slovenska sa podarilo určiť až teraz. "Vzhľadom na túto skutočnosť bolo pátranie po nej zrušené," dodala Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy