Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
U obidvoch našli pervitín. Díleri sa pred sudcom kajali
Zdielať na

U obidvoch našli pervitín. Díleri sa pred sudcom kajali

RIMAVSKÁ SOBOTA / Na 5 rokov poslal do väzenia sudca z Rimavskej Soboty muža a ženu, ktorí predávali pervitín. Za drogovú trestnú činnosť boli už pritom obidvaja v minulosti odsúdení. Na pojednávaní sa kajali. Svoje skutky ľutovali a sľúbili, že s drogami už skoncovali.

Bolo to ešte v apríli 2023, keď kukláči vtrhli súčasne do dvoch bytov naraz. V jednom bývala podozrivá Andrea, v druhom Štefan. V minulosti tvorili pár, potom ich spájal nelegálny biznis. Rimavskosobotskí kriminalisti ich mesiace sledovali. 

Zásah policajti načasovali dobre. U obidvoch našli pervitín, po obvinení ich stíhali väzobne. Odtiaľ ich teraz priviezli na súd do Rimavskej Soboty, kde sa začalo hlavné pojednávanie. Obidvom hrozil vysoký trest. Dokazovanie v tomto prípade potrebné nebolo. Obidvaja vyhlásili, že sa cítia byť vinní. Prokurátor v obžalobe menoval konkrétnych konzumentov, ktorým pervitín predávali. Andrea a Štefan však boli nielen dílermi, ale drogy aj užívali. Prokurátor pre nich preto odporučil uložiť aj liečbu. Obhajcovia apelovali na prevahu poľahčujúcich okolností. Navrhovali, aby im súd mimoriadne znížil trest. Pri rozhodovaní zrejme zavážili aj záverečné reči. Tie ale verejnosť nepočula.

Sudca nakoniec rozhodol. Prvý odznel trest pre 31-ročného Štefana. Ten verdikt očakával s napätím. "Za to sa odsudzuje na úhrnný trest odňatia slobody na 5 rokov. Samosudca tomuto obžalovanému ukladá ochranné protitoxikomanické liečenie ústavnou formou," vyhlásil sudca Okresného súdu v Rimavskej Sobote. Rovnaký – teda mimoriadne znížený trest dostala aj 41-ročná Andrea. Tretí obžalovaný, ktorý si bol počas razie kupovať u Štefana dávku, vyviazol s podmienkou. S rozhodnutím boli všetci traja spokojní, nie je ale právoplatné. Prokurátor si na vyjadrenie ponechal zákonnú lehotu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy