Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Z kamaráta útočník: Po hádke bodol jeden muž druhého
Zdielať na

Z kamaráta útočník: Po hádke bodol jeden muž druhého

PRIEVIDZA / Na sídlisku Zapotôčky krátko po zotmení bodol jeden muž druhého. Podľa svedkov najskôr popíjali, potom sa však začali hádať a biť. Nakoniec jeden vytiahol nôž a svojho kamaráta zasiahol do chrbta. Svedkovia mu okamžite začali dávať prvú pomoc. Muža v bezvedomí previezli do nemocnice. Hoci sa páchateľ snažil z miesta ujsť, podarilo sa ho zadržať a skončil v policajnej cele. V čase útoku bol pod vplyvom alkoholu.

K útoku došlo priamo pri kostole.

Kamaráti najskôr svorne popíjali. Keď vypili fľašu alkoholu, začali sa hádať a dokonca lietali aj päste. Jeden z bitkárov zrazu vytiahol nôž a rozbehol sa smerom ku kamarátovi.

"Páchateľ po predchádzajúcej hádke mal 3-krát bodnúť nožom 40-ročného muža, a to do zadnej časti hlavy a šije," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa KR PZ v Trenčíne. "Ja som sa vyzliekol, dal som mu to na tepnu," povedal svedok. Páchateľ nôž odhodil do trávy a rozbehol sa preč. Svedkovia útoku ho ale spacifikovali.

Útočník skončil v policajnej cele. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Prievidzi začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví," dodala hovorkyňa. Muž, ktorého dobodal, skončil v bojnickej nemocnici. Jeho stav je stabilizovaný. "Je hospitalizovaný na traumatológii, bude potrebná neurochirurgická operácia," avizoval riaditeľ nemocnice Peter Glatz.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy