Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Tmavé oblečenie sa opäť raz stalo osudným: Chodec kolíziu neprežil
Zdielať na

Tmavé oblečenie sa opäť raz stalo osudným: Chodec kolíziu neprežil

LENARTOVCE / Tmavé oblečenie sa opäť raz stalo osudným chodcovi. Tentoraz pri obci Lenartovce v okrese Rimavská Sobota. Obeťou sa stal 71-ročný muž, ktorý kolíziu s autom neprežil. Podrobnosti má Edita Hutková.

Manželia sa z návštevy vracali domov do obce Lenartovce. Do cieľa mali už iba necelý kilometer, keď došlo ku nešťastiu. Na rovnej ceste zrazili chodca. Spolujazdkyňa povedala, že išli najviac 70 kilometrov za hodinu. Ona si vraj muža všimla prvá. Kráčal smerom k ich autu, približne v strede jazdného pruhu. "Vodič auta sa pravdepodobne dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, pričom včas nespozoroval chodca, ktorého zrazil," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Vodič nestihol ani zabrzdiť. Dôchodca po zrážke vyletel na kapotu, potom na čelné sklo a dopadol na cestu. "Volala som políciu, rozprávala som s ňou a manžel jej dal prvú pomoc," uviedla spolujazdkyňa. Žena, ktorá bola v šoku ešte aj dve hodiny po nehode, nám povedala, že v resuscitácii pokračovali záchranári. Oživovali ho ešte viac ako pol hodinu. "Utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," priblížila Faltániová.

Vodič nenafúkal. Či bol pod vplyvom alkoholu nebohý chodca budú zisťovať pri pitve. 71-ročný Arpád mal však mať zdravotné problémy. Často a v ktorúkoľvek hodinu vraj odchádzal z domu na prechádzky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy