Skoro jasno
22°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Dráma na Záhorí: Prehovoril brat zavraždenej Martiny, ktorú doma našiel jej syn
Zdielať na

Dráma na Záhorí: Prehovoril brat zavraždenej Martiny, ktorú doma našiel jej syn

DOJČ / K tragédii pri meste Senica došlo v pondelok, 2. októbra v podvečerných hodinách. V rodinnom dome v obci Dojč našiel 18-ročný syn svoju matku zavraždenú. O život ju mal pripraviť jej takmer o 30 rokov starší exmanžel. Polícii sa ho podarilo nájsť až po dlhých hodinách pátrania. Podľa zistení televízie JOJ sa po brutálnom čine zastrelil.

Dráma sa odohrala medzi bývalými manželmi, ktorí stále žili v spoločnom dome. 69-ročný Vladimír mal zrejme po hádke zobrať zbraň a svoju skoro o tridsať rokov mladšiu exmanželku Martinu usmrtiť. Po brutálnom čine z domu odišiel. "Bývalý švagor vraj rozstrieľal moju sestru," uviedol Peter, brat obete.

Celý rozhovor s bratom nebohej obete si môžete pozrieť tu:

Ženu bez známok života našiel v kaluži krvi ležať jej 18-ročný syn Lukáš. Podľa informácií TV JOJ mala mať na tele viacero strelných poranení. "Je mi z toho veľmi smutno," uviedol Peter. "Záchranári už 40-ročnej žene nedokázali pomôcť a na mieste prítomný lekár konštatoval smrť," informoval Viliam Sládek, hlavný operátor Záchrannej zdravotnej služby.

Brat zavraždenej ženy povedal, že rozvod medzi manželmi prebehol len nedávno. 69-ročný Vladimír ju mal dlhodobo týrať a ponižovať. Vyžadovať od nej mal po rozvode aj intímnosti, čo ale nebohá žena odmietala. "Akoby mu preskočilo. Hovorila, že mu začalo šibať a začal ju zhadzovať a terorizovať," priblížil Peter. Martina si pritom v uplynulom období mala nájsť iného priateľa. Veľkú úlohu v tejto tragédii zrejme zohrala práve žiarlivosť.

Brat obete

​Keďže sa policajtom Vladimíra, ktorý mal byť navyše aj ozbrojený, nepodarilo nájsť, do terénu nasadili posily. Na miesto boli privolané viaceré policajné hliadky. Úsek, kde došlo k tragédii, po celý čas strážili a nikoho tam nepúšťali.

Ozbrojeného útočníka dlhé hodiny hľadali desiatky policajtov a tiež špeciálne jednotky so samopalmi. Situáciu po celý čas monitorovali aj za pomoci dronu s termokamerou. Policajtom sa Vladimíra podarilo nájsť až krátko pred polnocou. Podľa informácií TV JOJ sa po brutálnom čine ukryl na pozemku, kde došlo k vražde. Práve tam mal zbraň obrátiť proti sebe a streliť si do hlavy. 

Vladimír bol v minulosti držiteľom zbrojného preukazu a v legálnej držbe mal aj strelnú zbraň. Pred šiestimi rokmi mu však platnosť skončila. Zbraň, ktorú pravdepodobne použil pri útoku, mal v nelegálnej držbe. Polícia smrť ženy vyšetruje ako vraždu. "Policajti kriminálnej polície naďalej vyhodnocujú a analyzujú všetky informácie súvisiace s vraždou, zisťujú motív konania osoby, ako aj ďalšie okolnosti, ktoré s prípadom súvisia," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy