Skoro jasno
20°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Mal úchylku, ktorá ju obťažovala: Fetišistu na internete vyšetruje polícia
Zdielať na

Mal úchylku, ktorá ju obťažovala: Fetišistu na internete vyšetruje polícia

HORNÝ ZEMPLÍN / Problémy s fetišistom má žena z Horného Zemplína. Muž ju opakovane kontaktoval a vyžadoval fotografie bosých nôh. Zašlo to až tak ďaleko, že žena bola nútená skutok nahlásiť na polícii. Tá už začala trestné stíhanie.

Podľa polície je v tomto prípade poškodenou 26-ročná žena. Práve Humenčanka skutok nahlásila. Osobne sa síce nestretli, no poznali sa z prostredia sociálnej siete. Vzájomná komunikácia postupne prestávala byť žene príjemná. "Neznáma osoba ženu prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí opakovane atakovala obťažujúcimi správami. Páchateľ od Humenčanky požadoval fotky bosých nôh mladej ženy," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Odborníčka vysvetľuje, že ide o fetišistu

Podľa sexuologičky Danice Caisovej to patrí do spektra fetišistických záujmov a úchyliek. "Majú vybraté a vytipované malé, veľké nohy, zdeformované chodidlá a to ich vzrušuje. Akonáhle sa mužovi stane, že je násilný a domáha sa uspokojenia potreby spôsobom, ktorý ženu obťažuje, mal by sa poradiť s odborníkom," opísala. 

Policajti už v tomto prípade začali aj trestné stíhanie, a to vo veci nebezpečného elektronického prenasledovania. Ak by v prípade podobných požiadaviek bol súhlas na oboch stranách, odborníčka problém nevidí. Situácia sa ale komplikuje, ak je jedna zo strán proti. "Do toho vstupuje zákon. Ak je to žene nepríjemné a dá to najavo, mal by si muž hľadať ženu, ktorá je ochotnejšia ktorá pristúpi na túto hru a nebude to pociťovať ako nátlak," vysvetlila sexuologička. V prípade, že sa preukáže vina páchateľa, hrozí mu trest až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy