Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kuriózny prípad na východnom Slovensku: V aute sa viezli dvaja opití (ne)vodiči
Zdielať na

Kuriózny prípad na východnom Slovensku: V aute sa viezli dvaja opití (ne)vodiči

VRANOV NAD TOPĽOU / Dvaja opití vodiči v jednom aute. Takýto kuriózny prípad riešia policajti na východe Slovenska. Jeden nemal vodičský preukaz a druhý mal šoférovanie zakázané. Jeden dostal 200 hodín povinných prác, druhý podmienku. Ak ju poruší, pôjde sedieť.

Začalo to jazdou medzi obcami Kamenná Poruba a Dávidov vo vranovskom okrese. Dve hodiny po polnoci 35-ročný muž viedol osobné vozidlo po danom úseku cesty, pričom nabúral do zaparkovaného osobného auta. To ho však vôbec nevyrušilo a v jazde pokračoval ďalej. Neskôr si za volant sadol spolujazdec, len 18-ročný mladík. Policajná hliadka auto zastavila a podrobila oboch vodičov kontrole. 35-ročný muž nafúkal viac ako 1,8 promile a zároveň bolo zistené, že nie je držiteľom vodičského preukazu. Mladší z dvojice mal výsledok dychovej skúšky nad jedno promile a ten mal zase uložený zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel, s platnosťou až do apríla budúceho roka. "Obaja vodiči boli na mieste obmedzení na osobnej slobode a boli umiestnení do cely policajného zaistenia, kde boli s nimi vykonané potrebné procesné úkony," uviedla hovorkyňa KR PZ v PrešoveJana Ligdayová.

Po dvoch nociach strávených v policajnej cele ich predviedli pred sudcu. Obaja majú na krku obvinenie. Starší bez vodičáka len za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, no mladší má o jeden paragraf viac. "Mladší muž bol obvinený z trestných činov ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a marenie výkonu úradného rozhodnutia," dodala Jana Ligdayová. Zo súdu odišli s právoplatnými trestami. Starší dostal 200 hodín povinnej práce a na 30 mesiacov zákaz šoférovať. Druhý z previnilcov dostal 12 mesiacov odňatia slobody s odkladom na dva roky. Rovnako si nesadne za volant a to po dobu troch rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy