Oblačno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Zdrogovaný muž zmrzačil dvoch ľudí: Príbuzných rozsudok rozčaroval
Zdielať na

Zdrogovaný muž zmrzačil dvoch ľudí: Príbuzných rozsudok rozčaroval

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Bol zdrogovaný za volantom a drogy mal aj v aute. V takomto stave zmrzačil dvoch zdravých ľudí. 48-ročnú vodičku a 35-ročného cyklistu. A za to mladíkovi súd v Liptovskom Mikuláši vymeral podmienku. Príbuzní poškodených si takýto trest nevedia vysvetliť.

​30. júla 2021 mladý vodič v Beňadikovej prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcou vodičkou a po náraze jej auto odhodilo do idúceho cyklistu. Obaja utrpeli život ohrozujúce zranenia. "Bol vymrštený do poľa, po nejakom čase ho našli. Bolo treba riešiť opuch mozgu, bol viac ako 40 dní v bdelej kóme," uviedol Ján Droppa, otec cyklistu.

​Testy na drogy odhalili príčinu nehody 

Mladému vodičovi bola po nehode odobratá krv. "V krvi obžalovaného bola prítomnosť amfetamínu a metamfetamínu. Mal vo svojom motorovom vozidle plastovú nádobu, v ktorej sa nachádzal rastlinný materiál z rodu Cannabis (Konope) a 3-tisíc papierových skladačiek," informoval sudca. 

Ťažko zranená žena sa musela nanovo učiť chodiť. Ani jeden z nich nemôže tak aktívne pracovať ako pred nehodou. Cyklista je na invalidnom dôchodku a obaja majú trvalé následky.

Liptovskomikulášsky súd rozhodol. "Odsudzuje sa na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 3 roky, súd výkon trestu odňatia slobody podmienečne odkladá. Zároveň obžalovanému ukladá probačný dohľad nad správaním obžalovaného vo výmere 4 roky a 8 mesiacov," dodal sudca. Mladý vodič sa nechcel vyjadrovať. Príbuzní poškodeného z rozsudku súdu ostali prekvapení. "Je to málo, podmienka v žiadnom prípade nemala byť," povedal otec. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy