Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Polícia obvinila lekára. V ambulancii opäť ordinoval pod vplyvom
Zdielať na

Polícia obvinila lekára. V ambulancii opäť ordinoval pod vplyvom

HUMENNÉ / Polícia v piatok 22. septembra informovala o prípade lekára, ktorý ošetroval pacientov pod vplyvom alkoholu.

​"Išiel z miestnosti do miestnosti, my sme ostali v šoku. Ja som nevedela, čo si mám myslieť," opísala situáciu pacientka Valéria. Lekár ordinuje v jednom z ambulancií v Humennom. Po tom, čo pacienti zažili, im neostávalo iné, iba privolať políciu. Ukázalo sa, že ich podozrenia boli správne.

Ide o špecialistu

Na jeho zvláštne správanie pacientka upozornila sestričku. "Začala na mňa ona kričať, čo sa do toho starám. Je to bezcharakterné. Ona ako zdravotná sestra videla, že nie je v poriadku a napriek tomu pacientov vezme, dá im lieky, injekcie, predpíše liečbu," pokračuje pacientka.
 Lekár bol podrobený dychovej skúške, ktorá ukázala výsledok 1 promile. Z ambulancie ho zobrali rovno na policajné oddelenie.

63-ročného lekára policajti obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Navyše sa ukázalo, že v jeho prípade nešlo o prvé takéto obvinenie. Lekár sa zjavne nepoučil, pretože už bol za takýto čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený. Či ho po výsluchu prepustili sme sa nedozvedeli. S lekárom sa nám spojiť nepodarilo a ani jeho advokát mobil nedvíhal. "On ledva písal, ledva rozprával. Ja som hovorila o bolesti nohy, on písal o chrbtici. Chrbticu som vôbec nespomínala," tvrdí Valéria.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy