Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
V autobazári nahlásili bombu. Miesto dôkladne prehľadávali
Zdielať na

V autobazári nahlásili bombu. Miesto dôkladne prehľadávali

PREŠOV / V prešovskej pobočke autobazárov zasahovali policajti. Zatiaľ neznámy páchateľ totiž oznámil, že je tam bomba. Na miesto vyrazilo niekoľko policajných hliadok vrátane špeciálne cvičeného psa.

Autobazár na konci Prešova obsadili početné policajné hliadky. K slovu sa dostal aj špeciálne vycvičený policajný pes. Ten so svojím psovodom prešiel každé auto v areáli. Našťastie sa nič nenašlo. Dotknutá firma poskytla k udalosti len strohé stanovisko. "Z pochopiteľných dôvodov sa nechceme vyjadrovať k detailom tejto udalosti. Žiadny nástražný systém nájdený nebol, išlo o planý poplach," tvrdí hovorca siete autobazárov Michala Häckla.

Šírenie poplašných správ vás môže vyjsť draho

Policajný pes je špeciálne cvičený na vyhľadávanie výbušnín. Policajti prehľadávali miesta pod autami aj vizuálne. Žiaden podozrivý predmet našťastie nenašli. Autobazár je otvorený každý deň, vrátane víkendu a to až do 21-hodiny. Či tam v tom čase boli nejakí zákazníci sme sa nedozvedeli. Len to, že sa nikomu nič nestalo. "Bezpečnosť zákazníkov, ani zamestnancov nebola v žiadnom momente ohrozená," uviedol hovorca.

Polícia podľa našich zistení začala trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. Právnik upozorňuje na to, že za podobné výstrahy, i keď sa nepotvrdia, hrozia páchateľom, či páchateľovi prísne tresty. Vrátane odňatia slobody na niekoľko rokov. "Ak sa osoba dopustí šírenia poplašnej správy, hrozí jej až 5 rokov," tvrdí advokát Peter Troščák.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy