Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Obrovská tragédia v Čachticiach: Vystrelená guľka zabila mamičku cez okno v kuchyni
Zdielať na

Obrovská tragédia v Čachticiach: Vystrelená guľka zabila mamičku cez okno v kuchyni

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / V obci Čachtice došlo k obrovskej tragédii. Po 30-ročnej mamičke ostala trojročná dcéra.

Bolo šesť hodín večer, keď sa sídliskom v Čachticiach ozvala silná rana. V tej chvíli nikto ani len netušil, aká obrovská tragédia sa pravé stala. Z bytu na prvom poschodí tohto domu vybehla na balkón 30-ročná Lucia. Srdcervúco kričala o pomoc, potom sa zrútila k zemi.

Mladú mamičku zasiahol náboj, ktorý vyšiel z okna bytovky o ulicu ďalej. Ešte počas toho, ako záchranári bojovali o jej život, prišiel na miesto činu muž, ktorý sa priznal, že nechtiac vystrelil zo svojej legálne držanej loveckej pušky. Krátko na to sa aj on dozvedel tu najhoršiu správu. "V nedeľu krátko po 18.00 h sme na linku tiesňového volania záchrannej zdravotnej služby prijali žiadosť o pomoc k postrelenej žene v obci Čachtice. Na miesto sme bezodkladne vyslali ambulancie záchrannej zdravotnej služby," uviedol Viliam Sládek, hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby. Projektil zasiahol 30-ročnú ženu do hrudníka, na základe čoho utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla.
.
48-ročného Patrika, ktorý v minulosti slúžil v policajnom zbore, na mieste zadŕžali. Podľa informácií TV JOJ mal uviesť, že počas toho ako sa snažil uvoľniť zaseknutý náboj, jeho guľovnica vystrelila. Strela mala následne cez dve okna trafiť vodovodnú batériu na umývadle v kuchyni a od nej sa odraziť mladej žene priamo do hrudníka. K okolnostiam streľby sa vyjadril aj expert na zbrane Ľudovít Miklánek. "Tým, že ma mäkkú špičku, tak sa začne deformovať a trieštiť. Je to preto, aby nedochádzalo k hladkým priestrelom, ale naopak, aby tá strela spôsobila čo najväčšiu škodu," tvrdí.

Žena začínala kariéru v škôlke

"Bola zamestnankyňa našej materskej škôlky, bola obľúbená medzi detičkami. Je to veľká tragédia," povedala starostka Čachtíc Erika Ondrejková. Loveckú pušku, z ktorej padol osudný výstrel polícia zaistila a odoslala na expertízne skúmanie. Štáb TV JOJ sa rozprával s odborníkom na zbrane, podľa ktorého došlo pri manipulácii s guľovnicou k nedbanlivosti najhrubšieho zrna. Vysvetľuje, že pri manipulácii so zbraňou sú tri základne pravidla bezpečnosti. "Prvé je vždy s ňou manipulovať, ako keby bola nabitá, a to aj po jej vybití," uviedol. Ďalšou zásadou je stláčať spúšť iba ak chceme, aby došlo k výstrelu a mieriť vždy bezpečným smerom. To znamená tam, kde aj keby došlo k výstrelu, strela nespôsobí žiadnu škodu alebo zranenie.  

Zadržali podozrivú osobu

Polícia na mieste zadržala podozrivú osobu, s ktorou sú momentálne vykonávané procesné úkony. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Nové Mesto nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie. Bližšie informácie k tejto tragickej udalosti poskytneme, až keď nám to procesná situácia dovolí," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín.  Obvinenie v prípade dosiaľ nepadlo, no podozrivý muž je stále v rukách polície.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy