Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Z popíjania sa stal boj o život: Tragický požiar vraj založili úmyselne
Zdielať na

Z popíjania sa stal boj o život: Tragický požiar vraj založili úmyselne

KOŠICE / Úmyselné podpálenie. Takýto je verdikt hasičov k príčine vzniku požiaru v byte v Košiciach, pri ktorom o život prišiel 67-ročný muž. Polícia zatiaľ nikoho neobvinila, no mužovi sa mali viackrát vyhrážať. Prípad tak aj naďalej preverujú.

Muž žil v byte sám, no často ho navštevovali jeho kamaráti. Keď si vypili, pohádali sa a viackrát musela zasahovať aj polícia. Podľa informácií TV JOJ sa mu mal jeden z mužov vyhrážať aj deň pred požiarom. Tvrdil, že do neho zapichne skrutkovač a spomenul aj podpálenie. V čase požiaru boli v byte traja ľudia. "Počas lokalizácie sa v byte našla osoba, tá bola vynesená. Žiaľ, už sa ju nepodarilo zachrániť," informoval veliteľ zásahu HaZZ Košice Tomáš Figura.

Podľa informácií z miesta udalosti sa mali nebohému viackrát vyhrážať. Pravdepodobne malo ísť o mužov, ktorí v osudný deň s ním v byte popíjali. Tí vyskočili z okna v poslednej chvíli. Dvoch mužov, vo veku 60 a 28 rokov, odviezla sanitka do nemocnice. Muži patria k hlavným podozrivým zo založenia požiaru a policajti preverujú aj viaceré nejasnosti.

Hasiči vyšetrovanie ukončili s jasným výsledkom

"Vyhodnotením preverovaných verzií, stupňa vyhorenia horľavých látok či stôp po šírení požiaru sme stanovili ako príčinu vzniku požiaru úmyselné zapálenie textílií manipulácii so zapaľovačom," tvrdí Jana Matis Libová, hovorkyňa HaZZ Košice. Polícia ihneď začala aj trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia.

Skúmanie však aj naďalej prebieha. "Polícia vykonala potrebné procesné úkony a zabezpečila dôkazový materiál do vyšetrovacieho spisu. Doposiaľ však nebolo vznesené obvinenie žiadnej konkrétnej osobe," doplnila Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice. Podľa zistení TV JOJ prípad prevzala krajská kriminálka, a tak nie je vylúčené aj prekvalifikovanie skutku na závažnejší. "Bližšie informácie poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," dodala Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy