Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Rýchla jazda skončila autom v nádrži. Mladíkom nepomohli výhovorky, kto z nich riadil vozidlo
Zdielať na

Rýchla jazda skončila autom v nádrži. Mladíkom nepomohli výhovorky, kto z nich riadil vozidlo

ŽELIEZOVCE / Rýchla jazda autom sa pre dvoch kamarátov skončila v nádrži na vodu. Nehoda sa stala 14. septembra pri obci Radava. Po zrážke sa mladíci dohadovali, ktorý vlastne šoféroval a vyzeralo to tak, že auto sa riadilo samé. Výhovorky im však nepomohli a polícia zistila, kto sedel za volantom.

Mladíci smerovali zo Želiezoviec na návštevu do Šurian. V tomto úseku však vodič riadenie nezvládol. S autom vbehli vo vysokej rýchlosti do poľa. "Z tadeto sme išli a tam sme dostali šmyk a tak no," povedal spolujazdec.

Potom, ako auto zišli z cesty letelo niekoľko metrov a skončilo v tejto nádrži na vodu. V nádrži nebolo od cesty vozidlo ani vidieť. Za mužmi však išiel na aute kamarát, ktorý ich z vody dostal a zavolal záchranárske zložky. Posádka auta mala šťastie. Jeden z mužov sa nezranil a druhý len ľahšie. "Prišiel tam kamarát, pomáhal nám a to bolo všetko," dodal spolujazdec.

"Jednotka po príchode na miesto udalosti zistila, že účastníci sú mimo vozidla a komunikujú," zhrnul Pavol Tóth, veliteľ zásahu HaZZ v Šuranoch. Po nehode sa mladíci nevedeli dohodnúť, ktorý z nich šoféroval jeden vodičský preukaz nevlastní a druhý ho má zadržaný.

Patrik nemal vodičský preukaz iba preto, že pred časom dostal pokutu, ktorú nezaplatil na mieste. Šoférovať, teda mohol. Policajti, napokon zistili, že za volantom sedel práve on. "27-ročný vodič bol podrobený dychovej skúške. Alkohol u vodiča policajti nezistili," informovala Viktória Borloková, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Pod nehodu sa zrejme podpísala rýchla jazda. Patrik si tak za volant teraz tak skoro nesadne. "Bol mu zadržaný vodičský preukaz," doplnila Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy