Skoro jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Muž, ktorý mal brutálne zavraždiť Eriku z Michaloviec, sa postavil pred súd
Zdielať na

Muž, ktorý mal brutálne zavraždiť Eriku z Michaloviec, sa postavil pred súd

KOŠICE / Násilná smrť 46-ročnej zdravotnej sestry Eriky z Michaloviec otriasla celým Slovenskom. Mladík z miestnej osady jej v prvý deň tohto roka zasadil nožom niekoľko smrteľných rán a to len kvôli hotovosti, ktorú si vybrala z bankomatu. Dnes sa mladík po viac ako deviatich mesiacoch postavil pred sudkyňu.

"Prepáčte mi, trošku som vystresovaný. Vyhlasujem vinu, že som vinný, ľutujem čo som spáchal a rodine chcem vyjadriť úprimnú sústrasť," povedal Valentín, obžalovaný z brutálnej vraždy. Toto boli slová mladíka, ktorý brutálnym spôsobom zavraždil zdravotnú sestru Eriku. Spôsobiť jej mal 12 bodných a 2 rezné poranenia najmä v oblasti hlavy, krku, hrudníka a brucha.

Erika zomrela na mieste a to zo šoku z vykrvácania. Všetko sa to pravdepodobne stalo len kvôli hotovosti, ktorú si vybrala z bankomatu. "Obvinený sa dopustil skutku mimoriadne brutálnym, surovým a zavrhnutiahodným spôsobom čo umocňuje obavu z nepredvídateľnosti jeho správania najmä po požití alkoholických nápojov," uviedla Jarmila Jánová, hovorkyňa Krajskej prokuratúry v Košiciach

Na prvom hlavnom pojednávaní sa obžalovaný k ohavnému skutku priznal a sudkyňa vypočula aj znalcov. Valentín sedel po cely čas so sklonenou hlavou a do oči pozostalého otca sa ani raz nepozrel. Otec nebohej Eriky bol vypočutý tiež, so slzami v očiach opisoval smútok, akým trpia aj so svojou manželkou. Podľa jeho slov sa im doteraz obžalovaný ani raz neospravedlnil. Vypočutí boli aj dvaja znalci z odboru psychológia.

Obaja sa zhodli na tom, že je intelektuálne zaostalejší a informácie, ktoré od neho žiadali či už na polícii alebo pri skúmaniach si prispôsoboval ako chcel on. "To všetko ma vedie k záveru, že ním podávané skutočnosti sa snaží modifikovať tak, aby mu to sedelo do konceptu," objasnil súdny znalec z odboru. psychológia.

Podľa nich jeho nízky vek nemal vplyv na spáchanie tohto skutku a v jeho správaní zaznamenali prudké a agresívne impulzy. Vraždiť mal pravdepodobne len preto, že sa bál následkov, ktoré by prišli po lúpeži keby ho žena nahlásila a tak ju dobodal až na smrť a bez poskytnutia pomoci odišiel. Pojednávanie bolo odročené na koniec septembra a najbližšie bude vypočutý znalec z odboru psychiatria.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy