Jasno
12°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Policajný prezident o prípade 22-ročnej Sone: Poprel, že bola dorezaná
Zdielať na

Policajný prezident o prípade 22-ročnej Sone: Poprel, že bola dorezaná

BRATISLAVA / Študentku Soňu prepustili z opatery lekárov. Mladé dievča po dvoch strávených nociach v nemocnici je už doma. Pre policajné vedenie je odhalenie páchateľa prioritou číslo jeden. Štefan Hamran vyšetrovanie dokonca prirovnal k prípadu vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

"Prípadu venujeme mimoriadne veľkú pozornosť, prirovnal by som to možno k prípadu vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej," vyhlásil Hamran. Poprel, že by bola žena dorezaná.

Desiatky policajtov z rôznych oddelení vrátane tých špeciálnych sú od pondelka rána na nohách. Hľadajú muža, ktorý mladú Soňu uniesol kúsok od bytu na Záporožskej ulici, kde býva. Po 26 hodinách, čo bola nezvestná, ju nakoniec vyhodil kúsok od nemocnice. Podľa informácií TV JOJ jej po celý čas od zmiznutia pichali lieky na spanie. Vedenie polície nechcelo konkrétne špecifikovať, aké dôkazy zatiaľ majú. No z ich slov bolo cítiť, že môžu byť blízko.

"Máme informácie, ktoré naznačujú tomu, že polícia by tento prípad mohla úspešne objasniť. Bol by som rád ak by k tomu ruku priložil, kto v tom čase bol v tých miestach, ktoré sme zverejnili a vedel by poskytnúť akúkoľvek informáciu prípade záber z auta," dodal policajný prezident.

Šéf polície zároveň pripomenul výzvu polície, ktorá pátra po vodičoch motorových vozidiel vybavených kamerou s nahrávaním, ktorí viedli vozidlo v nedeľu (10. 9.) v čase od 3.00 h do 4.00 h po Štefánikovej ulici v smere od hlavnej železničnej stanice na Hodžovo námestie, prípadne v opačnom smere, tzn. v smere od Hodžovho námestia na hlavnú železničnú stanicu, a disponujú kamerovým záznamom.

V prípade bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu znásilnenia. K bezpečnosti žien v Bratislave Hamran povedal, že Slovensko je bezpečná krajina. Uvítal by však, aby odborníkov z polície počúvala politická moc a reflektovala na predkladané návrhy. Poukázal napríklad na neschválenú úpravu Trestného zákona v súvislosti s vraždou v Dubnici nad Váhom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy