Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
VIDEO: Električky nejazdili kvôli štvorkolke. Známy zamestnanca STK si ju "požičal" a havaroval
Zdielať na

VIDEO: Električky nejazdili kvôli štvorkolke. Známy zamestnanca STK si ju "požičal" a havaroval

BRATISLAVA / Kuriózna nehoda sa stala v bratislavskej Dúbravke. V električkovom koľajisku skončila štvorkolka aj jej šofér. Ten si okrem zranení privodil ďalší problém. Nebola totiž jeho.

Majitelia svoju štvorkolku odviezli včera večer na STK-čku. To však ešte netušili, že dnes ráno dostanú telefonát o tom, že niekto cudzí na nej havaroval. "Volal mi manžel či môžem prísť do Dúbravky ku kostolu, že je tam naša štvorkolka v koľajisku, že stoja všetky električky, že je zastavená doprava. Včera som ju niesla na STK-čku večer, aby sa ráno dala urobiť STK a potom zistím, že bola odcudzená. Určite dávam trestné oznámenie za krádež," uviedla Nora, majiteľka štvorkolky. 

Štvorkolku si mal svojvoľne z areálu Stanice technickej kontroly zobrať 36-ročný muž. Z neznámych dôvodov ju naštartoval a odišiel. Stihol sa však previezť približne 2,5 kilometra.

Na štvorprúdovej ceste v mestskej časti Dúbravka zo zatiaľ nezistených príčin skončil aj so štvorkolkou električkovom koľajisku. "Na miesto sme bezodkladne vyslali ambulanciu záchrannej zdravotnej služby, ktorá po prvotnom ošetrení transportovala muža s poranením hlavy do nemocnice v Bratislave," ozrejmil Viliam Sládek, hlavný operátor OS ZZS SR.

Nehoda skomplikovala cestnú aj električkovú dopravu približne na hodinu. "Pred pol 10 doobeda bola pre prekážku v koľajisku skrátená premávka električkovej linky 4 po obratisko Kútiky v Karlovej Vsi. V smere do Dúbravky nahradil Dopravný podnik električkovú dopravu autobusovou linkou X4. Premávku sa podarilo obnoviť o pol 11 dopoludnia," zhrnul Martin Chlebovec, hovorca Dopravného podniku v Bratislave. 

"Škodu odhadli policajti na nejakých 2000 Eur. Samozrejme, že mu zobrali vodičák," dodala majiteľka štvorkolky. "Dychová skúška u vodiča bola s negatívnym výsledkom. Presné príčiny a okolnosti tejto udalosti sú v štádiu objasňovania," priblížila Jana Šimunková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy