Jasno
21°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Dráma na trati: Muž skočil do idúceho vlaku, policajti bojovali o jeho život
Zdielať na

Dráma na trati: Muž skočil do idúceho vlaku, policajti bojovali o jeho život

KUZMICE / Bol v bezvedomí, nereagoval a jeho život visel na vlásku. Reč je o 27-ročnom mužovi, ktorého vo vlaku zasypala železná ruda. Pri jeho záchrane išlo doslova o sekundy, keďže mu hrozilo udusenie. Dvaja železniční policajti Matúš a Róbert preto nestrácali čas a utekali mu na pomoc.

Muž naskočil na idúci nákladný vlak na stanici v Michaľanoch. Všimol si ho okoloidúci, ktorý zalarmoval pomoc. Vlak preto odstavili na najbližšej stanici. "Začali sme kontrolovať nákladné vozne, boli plné železného prachu. Uvideli sme ho, mal biele tričko," opísal situáciu zasahujúci policajt Róbert Szücs. Záchranná akcia prebehla na železničnej stanici v obci Kuzmice.

Hrozilo mu udusenie

27-ročného muža zachránili policajti v poslednej chvíli. "Bol do pol pása zavalený železným prachom, nereagoval na svetlo, ani na hlasy," pokračoval. Mladý muž ležal v železnej rude tvárou nadol a tak hrozilo, že sa udusí. Policajti preto museli konať rýchlo. Začali ho odhrabávať lopatami a rukami. Železničným policajtom sa napokon muža podarilo vyslobodiť a odovzdať do rúk záchranárom. Tí ho previezli do trebišovskej nemocnice.

Muž dramatickú nehodu prežil

Muž podľa informácií polície prežil a je pri vedomí. Taktiež bol aj vypočutý, no vraj si nepamätá, čo sa stalo. Prečo muž takto hazardoval so svojím životom, nevedno. Nebyť pozorného okoloidúceho a rýchlej reakcie policajtov, by dnes už zrejme nebol medzi živými. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy