Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Požiar rodinného domu: O život prišiel 46-ročný muž
Zdielať na

Požiar rodinného domu: O život prišiel 46-ročný muž

MICHALOVCE / Sobraneckí hasiči zasahovali pri požiari rodinného domu v obci Jovsa. V jednej z izieb našli obhorené telo 46-ročného Mareka. Ten si pravdepodobne zapálil cigaretu a zaspal. Podľa susedov, žiaľ, často holdoval alkoholu.

Dym šíriaci sa z okien domu si všimli susedia. Do vnútra sa však dostať nevedeli. Na miesto prišiel brat majiteľa domu, ktorý násilím vošiel dovnútra. Obhorené telo 46-ročného muža našiel ležať na posteli. K požiaru v zadnej časti domu došlo okolo 12.30 h. "Privolaný obhliadajúci lekár na mieste predbežne cudzie zavinenie vylúčil a nariadil vykonanie pitvy, ktorá určí presnú príčinu smrti," uviedla.

Zisťovateľ príčin vzniku požiarov HaZZ ako pravdepodobný vznik požiaru určil ohorok z cigarety. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Presná príčina vzniku požiaru, ako aj rozsah škôd je predmetom ďalšieho vyšetrovania. "Príčinou vzniku požiaru bola nedbalosť pri fajčení majiteľom rodinného domu, kedy došlo k zapáleniu čalúnenia postele s rozšírením požiaru na ostatné časti zariadenia rodinného domu," informoval zisťovateľ príčin požiaru Marián Kováč.

Oheň zničil časť zariadenia rodinného domu. Navyše bol plný dymu a preto hasiči museli priestor odvetrať. 46-ročný muž žil v dome sám. Podľa suseda často holdoval alkoholu. Osudným sa mu ale pravdepodobne stalo fajčenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy