Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Za smrť len 8-ročného lyžiara Alexa padla obžaloba
Zdielať na

Za smrť len 8-ročného lyžiara Alexa padla obžaloba

ČADCA / V prípade tragédie na Kysuciach, pri ktorej zomrel 8-ročný lyžiar Alex, už padla obžaloba. Podľa polície tento chlapec zahynul, pretože do neho zozadu narazil druhý lyžiar, Jakub z dediny Terchová.

Nešťastie sa stalo, keď bol Alex spolu so svojim bratom na čiernej zjazdovke v časti Laliky. Presne v tom čase sa spustil prudkým svahom mladý lyžiar. "Na základe kamerových záznamov, ktoré v stredisku máme, sme zistili, že lyžiar idúci po zjazdovke, išiel neprimeranou rýchlosťou. Dokonca v mieste, kde mal možnosť vidieť, či sa nachádzajú osoby pod horizontom kopca," opísal Patrik Sučík z lyžiarskeho strediska.

O život Alexa bojovali lyžiari, ktorí boli v tom čase na svahu. Samozrejme, aj horskí a leteckí záchranári. S vážnymi zraneniami ho previezli do martinskej nemocnice. "Napriek snahe záchranárov aj zdravotníkov, žiaľ, dieťa týmto zraneniam podľahlo," uviedla Katarína Kapustová, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice v Martine.

Vyšetrovateľ, ktorý obvinil Jakuba už ukončil prácu na tomto prípade. A na rad prišiel prokurátor, ktorý podal obžalobu. "Na okresný súd pracovisko Čadca bola podaná obžaloba na obvineného pre prečin usmrtenia. Aktuálne je spis u konajúcej sudkyne, ktorá zvolí ďalší postup," dodala hovorkyňa Krajského súdu Žilina, Anna Dudová Záborská. Ak čadčianska sudkyňa prijme obžalobu, určí aj hlavný termín pojednávania

Súvisiace články

Najčítanejšie správy