Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tragédia pod Spišským hradom. Vodič nedal prednosť, jedna osoba pri nehode zomrela
Zdielať na

Tragédia pod Spišským hradom. Vodič nedal prednosť, jedna osoba pri nehode zomrela

SPIŠ / Tragicky sa skončila nedeľňajšia večerná nehoda na ceste pod Spišským hradom. V križovatke sa zrazili dve osobné autá.

Podľa predbežných zistení jedno auto vychádzalo z vedľajšej cesty a nedalo prednosť autu na hlavnej ceste. Vodiča jedného z áut museli hasiči vystrihovať. Jeho zranenia však boli také vážne, že zomrel na mieste nehody. V druhom aute sa viezol okrem vodiča aj spolujazdec.

Dvaja z posádky osobného auta idúceho po hlavnej ceste síce vyšli po svojich, ale sťažovali sa na bolesti. Záchranári ich po prvotnom ošetrení previezli do nemocnice. Napriek zraneniam sú mimo ohrozenia života. Obaja skončili v nemocnici.

Nehodu, pri ktorej zahynul 62-ročný muž, vyšetruje polícia

Smrteľnú nehodu vyšetruje polícia. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že na ceste I. triedy sa krátko po 20. hodine zrazili dve osobné autá. Nehodu neprežil 62-ročný muž. "Vodičom druhého auta bol 43-ročný muž. Polícia skúma presnú príčinu vzniku dopravnej nehody, bude skúmať aj mieru zavinenia jej účastníkov. Mladší z vodičov bol na mieste podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny. Podľa predbežného vyjadrenia lekára utrpel ľahké zranenie," uviedla hovorkyňa. Na vozidlách vznikla materiálna škoda vo výške približne 17 500 eur. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Poprade začal v prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy