Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Výkriky a klopanie: Kamaráta zabudli v rozhorúčenom kufri auta
Zdielať na

Výkriky a klopanie: Kamaráta zabudli v rozhorúčenom kufri auta

ŠTÍTNIK / Heslo pomáhať a chrániť naplnili policajti z obvodného oddelenia v Štítniku. Zachránili život 25-ročnému mužovi, ktorý bol v skutočne kurióznej situácii. Július išiel s kamarátmi na brigádu do lesa, no do auta sa nezmestil. Zatvorili ho teda do kufra a nakoniec ho tam v tropických horúčavách zabudli.

Zachránili ho okoloidúci

​Július sa v stiesnenom priestore bál o svoj život, kým mal silu, snažil sa na seba upozorniť. Na auto z ktorého sa ozývajú výkriky a klopanie upozornil telefonátom na linku 158 náhodný okoloidúci. "Obávam sa, že mohlo dôjsť k vážnej tragédii nakoľko kufor bol hermeticky uzavretý na zadných sedadlách bola prehodená deka a už jednoznačne tam dochádzal kyslík," uviedol Ladislav Glovenszky, z Obvodného oddelenia policajného zboru Štítnik.

Po príchode hliadky už z kufra auta nebolo počuť žiadne zvuky. Policajti museli konať rýchlo. "Rozhodli sme sa, že nebudeme na hasičov na hasičov. Bolo potrebné rozbiť sklo a uviaznutú osobu vybrať z vozidla," vysvetlil. Muži zákona nezaváhali, a 25-ročnému mužovi zachránili život. Od tragédie ho delili doslova sekundy. Július už v rozhorúčenom kufri auta prestával reagovať.

Zatvorilo ho kamaráti

Spoločne sa chystali na drevo do lesa, avšak po vystúpení z auta na kamaráta jednoducho zabudli. Obyvatelia celej osady boli veľmi šťastný, že sa Július vrátil domov živý a zdravý. "Ja by som chcel poďakovať pánom policajtom, že zachránili môjho syna," odkázal otec zatvoreného Júliusa. Július išiel opäť so svojimi kamarátmi na brigádu. Jeho rodičia pevne veria, že ho kamaráti už nikde nezabudnú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy