Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
VIDEO: Takmer dokonalá lúpež na detskej železnici. Zlodeji zabudli na kamery
Zdielať na

VIDEO: Takmer dokonalá lúpež na detskej železnici. Zlodeji zabudli na kamery

KOŠICE / Krádež na detskej železnici v Košiciach. Dovnútra sa dostali cez maličké okienko na záchodoch. Keď v pokladnici nič nenašli, ulakomili sa na osobné veci dobrovoľníka. Všetko nasnímali bezpečnostné kamery.

Bolo krátko pred záverečnou, keď do stanice prišiel posledný vláčik a ľudia sa rozišli. Do predajne prišiel ešte zákazník, ktorý si chcel kúpiť suvenír. Tie však pri pokladni nemali a tak predavač odišiel s mužom k vedľajšej budove. Tento moment využili dvaja maskovaní muži. "Skrývali sa v kríkoch a keď videli, že prišiel posledný vláčik a nával ľudí odišiel preč, vypozorovali, že v budove nikto nie je," opísal vedúci prevádzky Peter Kočiško. Dovnútra k pokladni sa snažili dostať dverami a oknom, no nedarilo sa im to. 

Keďže vypáčiť dvere sa im nepodarilo, jeden z mužov vliezol dovnútra cez malé záchodové okienko. Vo vnútri to celé trvalo len pár sekúnd, muž siahol po prvej taštičke, ktorú uvidel, pričom ani netušil či kradne niečo hodnotné. Popritom všetkom sa dal ešte aj nakrútiť kamerami. So svojim lupom sa opäť prepchal cez malé okienko von. "Paradoxne ešte keď vychádzal vonku a bol asi na pol tela vonku, po cyklochodníku bežal nejaký chodec a vôbec na nič nezareagoval. Akoby sa nič nestalo," dodal Peter Kočiško. Prevádzkari železničky prosia ľudí, ktorí spoznali mužov na videu, aby to oznámili polícii. "Pracujeme s veľmi malými zdrojmi, v podstate tu nie je čo ukradnúť. Máme staré počítače hotovosť tu nenechávame, všetky platby v podstate idú bezhotovostne," vysvetlil vedúci prevádzky. "Polícia nateraz objasňuje dva priestupky proti majetku, nie je však vylúčené, že po doplnení, vyhodnotení a analýze všetkých získaných podkladov budú veci odstúpené do trestného konania," dodala hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Lenka Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy