Zatiahnuté
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Tragédia pod Tatrami: Rodina prišla o dieťa. 2-ročný chlapček spadol do šachty
Zdielať na

Tragédia pod Tatrami: Rodina prišla o dieťa. 2-ročný chlapček spadol do šachty

PODHORANY / Vo štvrtok, 24. augusta, podvečer v Podhoranoch zahynul dvojročný chlapček. Dieťa spadlo do vodovodnej šachty. Žiaľ, ani dve posádky záchranárov už nedokázali Peťkovi pomôcť. Prípadom sa už zaoberá polícia.

​Mama malého Peťka sa psychicky zrútila. Peťkov otec sa vracia z Česka, kde pracuje, a starí rodičia nesú stratu chlapčeka tiež veľmi ťažko. Bolesť je o to väčšia, že nikto nevie, ako sa chlapec do vodovodnej šachty dostal. Starý otec tvrdí, že dbal na to, aby bola zakrytá. "Zobral som dekel, zakryl som a išiel som si po svojom," uviedol.

Podľa príbuzných bol Peťko vo štvrtok podvečer s nimi doma. Odbehol sa hrať pred dom. Keď vyšla mama za ním, už ho nikde nevidela, a tak začala syna hľadať.

Príbuzní požiadali o pomoc susedov. Jedného z mladíkov napadlo nadvihnúť dosku a pozrieť sa aj do šachty, kde dieťa našiel. Vytiahol ho a iný muž začal s prvou pomocou. V poskytovaní prvej pomoci muž zotrvala až do príchodu záchranárov. Žiaľ, malého Peťka sa už nepodarilo zachrániť.

Vodovodná šachta mala rodine pomôcť dostať sa k pitnej vode a tak zvýšiť ich úroveň života. "Vlastnoručne si vykopali a osadili šachtu. Majú tam vodu, majú tam kanál. Pre tú rodinu je to tragédia a je mi to veľmi ľúto," uviedol Jozef Oračko, starosta obce Podhorany.

Ako k nešťastiu s fatálnym následkom došlo a kto je zodpovedný za smrť malého Peťka ukáže policajné vyšetrovanie. "Polícia v danom prípade začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Vykonávame všetky potrebné procesné úkony k objasneniu tejto tragickej udalosti," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy