Oblačno
12°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Lekár bol v službe opitý. Neurológ nafúkal vyše jedno promile
Zdielať na

Lekár bol v službe opitý. Neurológ nafúkal vyše jedno promile

ČADCA / Lekár čadčianskej nemocnice bol v službe opitý. Neurológa podľa informácií TV JOJ niekto udal, a preto mu dali policajti fúkať. Dostal už aj trest, no spokojný s ním nie je.

​Hneď po oznámení na policajnú linku sa hliadka ponáhľala do Kysuckej nemocnice. "Po výzve policajtov sa 63-ročný lekár podrobil dychovej skúške s výsledkom 1,38 promile," informovala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Neurológ si teda riadne zavaril. "Je nám ľúto, že k takej udalosti došlo. Správanie lekára bolo nezodpovedné a neakceptovateľné," uviedol Martin Šenfeld, riaditeľ Kysuckej nemocnice v Čadci

Policajti lekárovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. "Poverený príslušník PZ 63-ročného lekára obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby," priblížila Kremeňová.

Hrozilo mu väzenie, no čadčianska sudkyňa mu uložila pokutu tisíc eur. "V prípade, že by bol peňažný trest úmyselne zmarený, súd ustanovil aj náhradný trest odňatia slobody vo výmere tri mesiace," informovala Anna Dudová Záborská, hovorkyňa Krajského súdu v Žiline.

"Lekár je v súčasnosti je mimo pracovnej činnosti. Snažíme sa ešte získať ďalšie oficiálne podklady k ďalšiemu postupu," uviedol Šenfeld. "Zároveň súd uložil obvinenému aj trest zákazu činnosti poskytovať zdravotnú starostlivosť ako lekár v zdravotníckom zariadení na jeden rok," doplnila Dudová Záborská. Verdikt, ktorý sudkyňa nadelila neurológovi trestným rozkazom však právoplatný nie je, lebo proti nemu podal odpor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy