Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Tragická nehoda na D2: Zranenému dieťaťu pri havarovanom aute nikto nezastavil
Zdielať na

Tragická nehoda na D2: Zranenému dieťaťu pri havarovanom aute nikto nezastavil

KÚTY / Vyšetrovanie dopravnej nehody na diaľnici D2 si prevzala vyšetrovateľka zo Senice a začala vo veci trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti s následkom ťažkej ujmy. Päťčlenná turecká posádka žijúca v Nemecku skončila po náraze do kamióna v priekope. V nemocnici skončili aj tri malé deti.

Nehoda sa stala v piatok 18. augusta krátko po 07.00 h ráno. Vodič auta Audi A6 mal z doposiaľ nezistených príčin zozadu naraziť do pred ním idúceho kamióna. Náraz bol taký silný, že auto odhodilo cez zvodidlá mimo cestu do priekopy.

V aute sa viezla rodina s tromi malými deťmi. Dve z nich vystúpili z auta von. Našťastie mali len ľahšie poranenia. Ako prví boli na mieste hasiči. 48-ročný vodič, ako aj jeho o 8 rokov mladšia manželka boli aute zakliesnení. Žena mala mať najmladšie z detí v náručí. Hasiči museli nielen ju, ale aj muža vystrihovať a o deti sa medzi tým starali záchranári. Na diaľnici pristával aj záchranársky vrtuľník. Do nemocnice totiž transportovali ťažko zranenú ženu. Mužovi už žiaľ pomôcť nedokázali.

"Posádka leteckých záchranárov si priamo na mieste prevzala do svojej starostlivosti 40 ročnú spolujazdkyňu, ktorá utrpela vážne poranenia viacerých častí tela. Po ošetrení bola preložená na palubu a s tzn. polytraumou bola letecky prevezená do UNB na bratislavské Kramáre," uviedla Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov.

"Pri nehode utrpel zranenia nielen vodič, ale aj jeho spolujazdkyňa a tri malé deti. 48-ročný muž, žiaľ, svojim zraneniam na mieste podľahol. Záchranári urýchlene previezli všetky zranené osoby do nemocnice," uviedla polícia na sociálnej sieti. Policajti museli diaľnicu v smere do Českej republiky z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavrieť. Presné príčiny a okolnosti nehody sú predmetom ďalšieho policajného vyšetrovania.

Okrem kamionistu nikto nepomohol

Vodič kamióna ihneď po náraze zalarmoval všetky záchranné zložky. Ani jeden z okoloidúcich vodičov nezastavil ani iným spôsobom nepomohol, a to ani vtedy, keď na kraji cesty čakalo na pomoc jedno zo zranených detí.

Polícia upozorňuje vodičov, aby jazdili opatrne a plne sa venovali vedeniu vozidla. "Sledujte okolie, nebuďte ľahostajnú voči iným účastníkom premávky. Raz sa môže stať aj vám, že sa ocitnete v núdzi a budete vďační za každú pomoc," dodala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy