Polojasno
17°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nešťastie na stavbe: 67-ročného muža v kabíne privalil letiaci materiál
Zdielať na

Nešťastie na stavbe: 67-ročného muža v kabíne privalil letiaci materiál

HLOHOVEC / O život takmer prišiel 67-ročný žeriavnik. Z tretieho poschodia rozostavanej bytovky v Hlohovci mu na kabínu žeriavnického auta, v ktorej sedel, padol celý dvíhajúci náklad. Do trnavskej nemocnice ho transportovali leteckí záchranári. Podľa vyjadrenia lekárov bude musieť podstúpiť operáciu.

67-ročný žeriavnik spolu s ďalšími dvomi mužmi z druhej firmy pracoval od skorých ranných hodín na rozostavanej bytovke. Podľa svedkov mal žeriavom podávať na strechu domov, kde chlapi pracujú na terasách, materiál. No ten sa mal z nezistených príčin uvoľniť a padol rovno na kabínu žeriavnického auta, v ktorej sedel. Náraz našťastie stlmilo oplotenie pred bytovým domom. "Terasové dosky dlhé a nejaké hliníkové profily tam boli, to všetko dával hore. Sme boli vnútri a sme počuli veľký rachot a už sme vedeli, že je zle," opísal svedok nehody.

Vybehli von a utekali rovno za zraneným mužom. Pracovníci medzi tým volali záchranné zložky. Do ich príchodu boli pri ňom a neustále s ním komunikovali. Zo zdemolovanej kabíny sa ho nesnažili dostať von. Po celý čas bol pri vedomí. "My sme iba pár dosiek poodhadzovali a čakali," dodal svedok. 

Jeho zdravotný stav je vážny

67-ročný muž bol v kabíne zakliesnený a pomôcť mu museli až privolaní hasiči. Neďaleko na hlavnej ceste pristával aj záchranársky vrtuľník. Mužove zranenia boli totiž vážne. "Po zatlačení ťažkým predmetom utrpel mnohopočetné poranenia po tele a otvorenú zlomeninu hornej končatiny. Lekár mu na mieste poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie," uviedla hovorkyňa leteckej záchrannej služby Air Transport Europe. Po preložení na palubu bol s takzvanou polytraumou v stabilizovanom stave prevezený do FN v Trnave.

Nemocnica priblížila, že pacient utrpel viacero zlomenín v oblasti predlaktia, rebier, lopatky či chrbtice. Momentálne je hospitalizovaný na JIS. Je stabilizovaný a je pri vedomí. Žeriavnik bude pod neustálym dohľadom zdravotníckeho personálu a podľa vyjadrenia lekárov bude musieť podstúpiť aj operáciu. Čo sa presne na stavenisku stalo polícia zisťuje. Kriminalistický technik miesto zadokumentoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy