Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Nočná dráma na východe Slovenska. Pri požiari domu sa ťažko zranil muž
Zdielať na

Nočná dráma na východe Slovenska. Pri požiari domu sa ťažko zranil muž

PREŠOV / Zhruba dve hodiny pred polnocou zasahovali prešovskí hasiči pri požiari v rodinnom dome. Na pomoc boli privolaní aj záchranári. Pri požiari sa zranil muž - s popáleninami na viacerých častiach tela, vrátane hlavy, ho transportovali do nemocnice.

​Na miesto požiaru dorazili prešovskí hasiči s dvomi kusmi techniky. Rýchlym prieskumom na mieste udalosti bolo zistené, že ide o požiar izby na hornom poschodí rodinného domu. "Po príchode na miesto bolo zistené, že požiar sa nachádza v treťom štádiu horenia. Na mieste bola osoba s popáleninami rúk, nôh a hlavy," informoval Peter Lukáč, veliteľ zásahu HaZZ Prešov.  "Podľa informácií z volania na tiesňovú linku 155 potreboval pomoc muž, ktorý bol popálený a nadýchal sa splodín. Vyslaní záchranári ho ošetrili. Do nemocnice ho previezli s popáleninami na viacerých častiach tela," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. 

"Zasahujúci hasiči požiar v krátkom čase lokalizovali a krátkou pred polnocou sa im ho podarilo zlikvidovať," informovala Miroslava Knišová, hovorkňa HaZZ Prešov. Časť domu zasiahnutú požiarom prehľadali hasiči po uhasení požiaru termovíznou kamerou a miesto požiaru následne odovzdali polícii. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania. "Následkom po žiaru vznikla priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 50 tisíc eur. Na miesto udalosti bol vyslaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru," dodala Knišová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy