Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Nehoda kamióna pri železničnej trati: Kolos skončil v rieke Orava
Zdielať na

Nehoda kamióna pri železničnej trati: Kolos skončil v rieke Orava

PÁRNICA/DOLNÝ KUBÍN / Vlaková doprava medzi Párnicou a Dolným Kubínom je aktuálne prerušená. Dôvodom je nehoda kamióna pri trati. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová. Kolos spadol do rieky Orava. Pri páde poškodil aj železničnú trať. Mužovi sa akoby zázrakom nič nestalo.

​Doprava v úseku je prerušená od 15.40 hod. Na svojom webe to uvádza Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Zelená vlna RTVS konkretizuje, že kamión skončil mimo cesty na železničnej trati na výjazde z Dolného Kubína do Veličnej. Cestu po nehode hlásili vodiči ako neprejazdnú.

Trať pri Dolnom Kubíne po nehode prehliadli, v úseku je obmedzená rýchlosť

Železničnú trať v úseku Dolný Kubín – Párnica po pondelňajšej (7. 8.) havárii kamióna prehliadli zamestnanci Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). Podbili železničný zvršok. V úseku je obmedzená rýchlosť na 20 kilometrov za hodinu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. Dodala, že vlaková doprava v úseku bola z dôvodu nehody prerušená od 15.40 h do 20.35 h. "Nehodová udalosť spôsobila meškanie šiestich vlakov v trvaní od 36 do 80 minút," povedala hovorkyňa.

Kamión skončil v pondelok popoludní mimo cesty v obci Veličná. Podľa polície vodič prešiel na krajnicu vozovky, následne sa prevrátil a zišiel cez železničnú trať do rieky Orava. Alkohol u neho po nehode nezistili. V úseku bola na niekoľko hodín prerušená vlaková i cestná doprava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy