Polojasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Zaslepené láskou mu chceli pomôcť: Muž dlhodobo okrádal svoje partnerky
Zdielať na

Zaslepené láskou mu chceli pomôcť: Muž dlhodobo okrádal svoje partnerky

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Ženy nemusí obrať o majetok len fiktívny zahraničný vojak či námorník na sociálnej sieti. Môže to byť aj partner, s ktorým žijú. Tak ako v prípade viacerých žien zo Spiša. Ako vravia, zaslepené láskou mu chceli pomôcť a zobrali si preto pôžičku.

Janu a Marcelu spája nie len rovnaký expartner, ale ako tvrdia, aj rovnaké problémy s ním spojené. Obe žili v partnerskom zväzku s Romanom, no v iných rokoch. Začalo to idylicky. "Najprv si omotal mňa, že má o mňa záujem a bude sa o nás starať. Zrejme som tak rýchlo padla do tej lásky, že som sa fakt zamilovala," opísala Marcela. "My sme sa poznali možno 2 až 3 mesiace a chcel ísť bývať ku mne do Popradu. Ja som bola sama, tak som s tým súhlasila," uviedla Jana. No ako sa obe ženy zhodli, po čase začalo drankanie peňazí. Na odvody, na pokutu, na opravu auta, na výživné pre jeho deti. Tvrdia, že najprv Romanovi pomáhali a on čiastočne peniaze aj vracal. No sumy sa podľa nich mali začať zvyšovať. "Zrazu potreboval všetky peniaze s tým, že si požičia od šéfa a vráti mi tie peniaze. Vrátil mi len polovicu a potom som ho vyhodila. Ďalšiu polovicu nemám," priblížila Jana.

Tvrdí, že jej dlží približne 3 000 eur. Marcela uviedla, že keď nebola doma, prehľadal jej byt. Mal tam nájsť platobné karty od splátkových spoločností. Tie mala aktívne pre prípad núdze. Tvrdí, že ich použil. "Vybral tie peniaze tak, že som o tom nevedela, až keď prišla prvá splátka, že to mám zaplatiť. Dala som mu číslo účtu, na ktoré by mohol posielať 10 eur, no nebol schopný. Vysmial sa mi do tváre," dodala.

S Romanom sa chcel spojiť aj štáb TV JOJ. Na telefonáty nereagoval a ozval sa cez SMS správu. Z jeho vyjadrenia vyplýva, že obvinenia žien popiera. Kým Marcela prípad ďalej doposiaľ neriešila, Jana okamžite skontaktovala policajtov. "V uvedenej veci bolo povereným príslušníkom OO PZ Poprad začaté trestné stíhanie pre prečin krádeže. Vo veci sa vykonávajú procesné úlohy, pričom následne po vyhodnotení dôkazov bude vo veci meritórne rozhodnuté," vyjadril sa hovorca KR PZ v Prešove, Daniel Džobanik."Počula som, že sa dal oddlžiť. Veľmi by som bola rada, keby toto vypuklo, prasklo mu celé oddlženie a skončil by za to všetko v base," vyjadrila sa Marcela. Tieto ženy zároveň vyzývajú aj ďalšie, ktoré Roman mohol takto okradnúť, aby sa ozvali. Môže to pomôcť pre účely trestného stíhania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy