Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Boj o život lesného robotníka. Ratovali ho horskí záchranári aj vrtuľník
Zdielať na

Boj o život lesného robotníka. Ratovali ho horskí záchranári aj vrtuľník

RUŽOMBEROK / 28-ročného lesného robotníka ťažko poranila motorová píla. Bežný pracovný deň sa tak na Malinom Brde pri Ružomberku zmenil na boj o život. Muža s krvácajúcou nohou ratovali horskí záchranári aj vrtuľník.

Podľa našich informácií pilčíci čistili a renovovali cyklistické chodníky. "Prepiľoval cyklistický chodník, pri práci si zapílil do lýtka," uviedol Ladislav Boldog, riaditeľ Hasičského a záchranného zboru Veľká Fatra.  Išlo o skúseného pilčíka, avšak nešťastnou náhodou mu odhodilo pravdepodobne na hrči dreva naštartovanú motorovú pílu a tá mu zranila predkolenie. "Zranenému poskytli prvú pomoc jeho spolupracovníci, ktorí boli na mieste udalosti," ozrejmila Zuzana Turočeková, manažérka ATE. "Bolo to nepríjemné zranenie a možno aj dramatické, keď sa na to díval, krvácala rana, bolo to ohrozujúce život človeka," dodal Boldog.

Traja horskí záchranári okamžite vyrazili pozemnou cestou z Donovál. Museli privolať aj vrtuľník. "Keďže ide o exponovaný terén, lekárka bola spustená na lane palubného navijaka," dodala Turočeková. "Stretli sme sa na mieste a pacienta ošetrili," doplnil Boldog. Pilčíka s ťažkými zraneniami vrtuľník previezol do ružomberskej nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy