Oblačno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
45-ročná mŕtva žena v aute, ktoré padlo do kanála. Telo našli v kufri vozidla
Zdielať na

45-ročná mŕtva žena v aute, ktoré padlo do kanála. Telo našli v kufri vozidla

ŠTVRTOK NA OSTROVE (OKR. DUNAJSKÁ STREDA) / Život 45-ročnej ženy vyhasol v zavlažovacom kanáli. Jej telo našli v kufri auta. Pomôcť jej už nedokázali ani privolaní záchranári. Vo vode podľa miestnych ľudí skončilo už nejedno vozidlo.

Bolo krásne slnečné počasie, keď podľa polície 45-ročná vodička Hyundaiu išla od obce Štvrtok na Ostrove smerom na Bratislavu. Kúsok za obcou v miernej zákrute zrejme stratila nad autom kontrolu a prešla do protismeru.

Potom, ako s vozidlom zišla z cesty, pár metrov prešla po trávnatom poraste a skončila v odvodňovacom kanáli. Auto sa ešte predtým pretočilo na bok a na dne kanála skončilo na streche. Vodička mala zostať v ňom. Záchranné zložky privolala okoloidúca vodička a do ich príchodu mala zostať na mieste. Hasiči po príjazde vošli do vody a prehľadali celé auto. No nikoho v ňom nenašli. Z kanála ho vytiahol okoloidúci traktorista.

"V súčinnosti s náhodne idúcim bagrom bolo vozidlo vytiahnuté a v batožinovej časti bolo nájdené telo bez známok života," uviedla Lena Košťálová, hovorkyňa KR HaZZ v Trnave. "Žena utrpela pri nehode zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahla," povedala Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. Ani privolaní záchranári jej už nedokázali pomôcť. Podľa miestnych ľudí je v kanáli v letnom období vyše meter a pol vody a vyjsť z neho je veľmi ťažké. V tomto úseku nejde podľa ich slov o jedinú takúto nehodu, kedy sa auto ocitlo v kanáli.

"Aj sa stalo, že vodič sa utopil a toto už nebol prvý vodič, čo nedokázal vyliezť z auta," povedal obyvateľ. Policajti počas dokumentovania nehody cestu z oboch strán uzatvorili a vodičov posielali cez obec Miloslavov. Cestu po asi štyroch hodinách opäť sprejazdnili. Nepojazdné auto naložili na odťahovku, ktorá ho odviezla. Či sa pod nehodu podpísala nepozornosť, mikrospánok či náhle zdravotné problémy polícia vyšetruje. Zároveň preveruje aj to, ako sa vodička do kufra auta dostala. Presnú príčinu smrti zistia až pri pitve. Na miesto bol privolaný aj znalec z odboru cestná doprava. "Policajti začali vo veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," dodala Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy