Oblačno
21°
Bratislava
Anton
13.6.2024
Pomocou sofistikovaného zariadenia spôsobil banke tisícové škody. Trestné stíhanie ale zastavili
Zdielať na

Pomocou sofistikovaného zariadenia spôsobil banke tisícové škody. Trestné stíhanie ale zastavili

SNINA / Stačila na to necelá hodina. Neznámy muž pripojil k vkladomatu v banke sofistikované zariadenie. Vďaka nemu potom urobil viacero bankových prevodov v tisíckach eur. Polícii sa už podarilo vyčísliť škody. Trestné stíhanie však nateraz zastavili.

Podľa polície vošiel páchateľ do priestorov pobočky banky v skorých ranných hodinách bez toho, aby použil akékoľvek násilie. Vkladomat v Snine zostal po sofistikovanej krádeži s rozbitým displejom aj s množstvom bankových prevodov, čo svedčí o tom, že nešlo o amatérsku prácu. "K elektronike dočasne pripojil neznáme zariadenie, ktoré si priniesol so sebou a prostredníctvom ktorého uskutočnil nezistené operácie," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre zločin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Polícia pracovala aj s verziou, že páchateľov bolo viac a podľa zistení TV JOJ mali byť ázijského pôvodu. V priestoroch banky sa zdržali necelú hodinu. "Počas vyšetrovania bolo vykonaných množstvo úkonov trestného konania, ale aj v rámci operatívno-pátracej činnosti," priblížil vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov Daniel Džobanik.

Polícia už pozná výšku škody, ktorá bola rôznymi bankovými prevodmi vznikla. "Výška, ktorá bola spôsobená, je takmer 6 tisíc eur," uviedol Džobanik. Prípad sa dodnes nepodarilo objasniť, polícia preto nateraz trestné stíhanie prerušila. V prípade zistenia nových skutočností bude pokračované v trestnom stíhaní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy