Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Mobil v ruke, alkohol v krvi a vodičák nikde. Vodič mal policajtom čo vysvetľovať
Zdielať na

Mobil v ruke, alkohol v krvi a vodičák nikde. Vodič mal policajtom čo vysvetľovať

SABINOV/PREŠOV / 28-ročný vodič upútal pozornosť policajnej hliadky, keď sa počas šoférovania hral s mobilným telefónom. Prekvapenie však nastalo pri následnej kontrole. Muž nielenže nemá vodičský preukaz, ale ešte aj nafúkal. Súd mu dal trest povinných prác a vodičák si tak skoro neurobí.

28-ročného muža z okresu Sabinov si všimla v nedeľu (30. júla) dopoludnia policajná hliadka na ceste, ako za volantom šoféruje s telefónom v ruke. Keď ho zastavili, zistili, že to nie je jediné previnenie sa voči predpisom. "V rámci kontroly bol vodič podrobený aj dychovej skúške na alkohol, ktorej výsledok bol pozitívny a dosiahol hodnotu viac ako dve promile. Zároveň policajti zistili, že nie je držiteľom vodičského oprávnenia," vysvetlil Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Trojnásobné previnenie, no vodičák mu zadržať nemohli, lebo žiadny nemá. No po výsledku dychovej skúšky bol jeho čas na slobode v tej chvíli zrátaný. Sadnúť si musel do policajného auta s putami na rukách. "Policajti vodiča obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely policajného zaistenia," dodal Daniel Džobanik. Po dvoch nociach strávených v policajnej cele už triezveho "nevodiča" predviedli policajti pred sudcu. "Obvinený bol uznaný za vinného, za čo mu súd uložil trest povinnej práce v rozsahu 150 hodín a trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá po dobu tridsiatich mesiacov," vysvetlila hovorkyňa KS v Prešove, Ivana Petrufová.

Zo súdnej siene odkráčal s právoplatným rozhodnutím. Vodičák si podľa vlastných slov plánuje urobiť. No vzhľadom na rozhodnutie súdu, si bude musieť počkať. "Keď budem môcť, tak určite," vyjadril sa odsúdený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy