Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Darovali krv a utekali zachrániť život: Polícia dorazila v posledných minútach
Zdielať na

Darovali krv a utekali zachrániť život: Polícia dorazila v posledných minútach

HANDLOVÁ / Ráno boli darovať krv a o pár hodín neskôr zachránili život mužovi ležiacemu pri ceste. Reč je o handlovských mestských policajtoch. Na miesto prišli, ako sa hovorí, v hodine dvanástej.

Muž ležiaci pri ceste bez známok života. Takýto pohľad sa naskytol ľuďom v Handlovej. Okamžite volali na tiesňovú linku. Operátor na miesto poslal mestských policajtov. Majú totiž prístroj AED - automatický externý defibrilátor.  "Bol v bezvedomí, mal zapadnutý jazyk. Začali sme ho resuscitovať," povedal Martin Palasthy z Mestskej polície Handlová. Lekár Milan Henčel podotkol, že keď sa výboj z prístroja dá do 5 minút, šanca na prežitie je väčšia. Polícii sa podarilo doraziť do troch minút.

Policajti okamžite použili defibrilátor

Mestskí policajti robili všetko preto, aby muža zachránili. Okamžite použili defibrilátor. O pár minút prišli na miesto aj záchranári. Tí pokračovali v resuscitácii a muža v bezvedomí previezli do nemocnice. O pár hodín sa dozvedeli dobrú správu. Muža sa podarilo zachrániť a bude žiť. "Pán prežil, je to super, bodaj by bolo viac takýchto," dodal Palasthy. Lekár Mlan Henčel efektívnu pomoc polície taktiež ocenil.

Mestskí policajti muža zachránil iba pár hodín potom, ako darovali krv. "Je to symbolika. Ráno darovali krv, a potom zachránili ľudský život," povedala Lucia Chudá z mestskej polície. Zachránený muž na kameru hovoriť nechcel. Mestským policajtom sa poďakoval osobne. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy