Jasno
14°
Bratislava
Hrozivý pád cyklistu. Mladík po páde preletel do protismeru a vrazil do protiidúceho auta
Zdielať na

Hrozivý pád cyklistu. Mladík po páde preletel do protismeru a vrazil do protiidúceho auta

BRATISLAVA / Z víkendového výletu sa už nemusel vrátiť domov. Cyklista, ktorý letel dolu bratislavskou Kolibou sa druhýkrát narodil. V poriadne vysokej rýchlosti spadol a zastavilo ho až auto.

Dvaja kamaráti sa prišli bicyklovať do lesov na bratislavskej Kolibe. Po ceste domov z výletu jeden z nich poriadne dupol do pedálov. Celú nehodu videl mladík na vlastné oči. Bol rád, že jeho kamarát neprišiel o život. "On išiel rýchlo a dostal šmyk. Potom ho vyhodilo cez ten kanál vzadu," opísal incident kamarát zraneného cyklistu.

Cyklista sa po betóne šúchal niekoľko metrov. Prešiel až do protismeru, kde nabúral do auta. Šťastím bolo, že nevrazil hlavou rovno do masky, ale trafil len bok auta. Na hlave prilbu nemal. "V zákrute jedného vynieslo. Zadné kolesu mu na tom kanále nadskočilo, samozrejme on spadol. Dostal šmyk, letel po ceste a vyletel až do mojich bočných dverí. Urobil nejaký kotrmelec, hlavou narazil a ostal ležať na ceste v kaluži krvi," priblížil vodič nabúraného auta.

Cyklista utrpel pri nehode viacero zranení. "Ruku mal krvavú, chrbát, nohu mal krvavú a z hlavy mu tiekla krv, ale hýbal sa všetko bolo v poriadku," uviedol vodič auta. Aj keď bol celý doráňaný, mal obrovské šťastie, že nebol na mieste mŕtvy. Sanitka ho pri vedomí odviezla do nemocnice na vyšetrenia. Záchranári mali totiž podozrenie, že môže mať po náraze krvácanie do mozgu. Na lôžku si pravdepodobne poleží niekoľko dní.

Policajti počas dokumentovania nehody cestu pod Kolibou uzavreli. Vodiči to museli obchádzať napríklad cez Kramáre. Koliba je známa tým, že cyklisti tu predpisy rozhodne nedodržiavajú. 30-tka tu pritom platí nielen pre autá, ale aj pre nich. "Cesta má vysoké prevýšenie, je dosť kľukatá a 30-tka je tam na niečo daná. Hlavne pre zvodidlá a cyklistov, ktorí klesajú z Koliby do centra. Cyklisti sú povinní rešpektovať tú rýchlosť, ktorá tam je," priblížil dopravný konzultant Maroš Palesch.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy