Polojasno
20°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Podniky prepadajú inkognito: Kontroly bločkov priniesli prekvapivé výsledky
Zdielať na

Podniky prepadajú inkognito: Kontroly bločkov priniesli prekvapivé výsledky

BRATISLAVA / Pracovníci finančnej správy sa toto leto zapotia. Začína sa pre nich Horúce leto. Ide o názov krycej akcie zameranej na kontroly bufetov, festivalov, kúpalísk či podobných turisticky obľúbených miest. Štáb TV JOJ s nimi dnes bol na akcii.

"Dobrý deň, my sme z finančnej správy." Aj takto vyzerá práca kontrolórov finančnej správy tieto dni. Bufetové stánky, zmrzlinárne či iné prevádzky podliehajú takzvaným kontrolným nákupom. Kontrolóri tak zisťujú rôzne porušenia a medzi nimi aj to, či predajca odovzdal bloček. "Najprv zistíme, či už v minulosti bola takáto pokuta. Ak zistíme, že nie, dávame pokutu vo výške od 330 do 3 300 eur," povedal kontrolór finančnej správy.

11-členná skupina kontrolórov sa zamerala na prevádzky v okolí prírodného kúpaliska Veľký Draždiak. Pre bufetárov nešlo o žiadnu novinku. "Akcia horúce leto je zameraná na kontroly bufetov, kúpalísk, zmrzlinární, festivaly hudobné alebo podujatia, kde je zvýšená skupina turistov," vysvetlila  Drahomíra Adamčíková, hovorkyňa colného úradu Bratislava. 

Rovnakú akciu vykonala finančná správa aj vlani. Výsledkom bolo porušenie vo viac než polovici pokladníc a pokuty za vyše 120-tisíc eur. Rozhoduje tak pár ťuknutí do pokladnice, správna evidencia tržby či alkoholu. Bufetári, ktorí bojujú s náporom ľudí musia byť ostražití. "Dávame vždy bločky, aj zamestnanci majú tú povinnosť. Tak pevne verím, že sa to vždy stane, že ho dostanú," uviedla Silvia, majiteľka bufetu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy