Oblačno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Boj o život mladého cyklistu: Zasahovať musel vrtuľník
Zdielať na

Boj o život mladého cyklistu: Zasahovať musel vrtuľník

MALINÔ BRDO (OKR. RUŽOMBEROK) / Ťažký úraz sa stal mladému cyklistovi. Na jeho záchranu musel priletieť vrtuľník, ktorý ho z ťažko dostupného terénu odviezol do nemocnice v Ružomberku. Muž si pri páde vážne zranil hlavu.

"Pravdepodobne preletel cez riadidlá, utrpel úraz hlavy. Prilbu, ktorú mal riadne nasadenú na hlave bola polámaná. Utrpel ťažký otras mozgu," opísal záchranár Michal Stano. 29-ročný cyklista bol pri zjazde zrejme sám, bez svojich kamarátov. Zraneného ho na zemi zbadali okoloidúci cyklisti. "Pozemne vyrazila skupina dobrovoľných záchranárov z Malina Brda, ktorí mu založili krčný golier. Pacient ťažko komunikoval a pomaly upadal do bezvedomia," dodal Michal Stano.

​K ťažko zranenému cyklistovi privolali aj vrtuľník. "Po prílete k miestu pádu cyklistu bol lekár do terénu vysadený palubným navijakom. Cyklistovi s poruchou vedomia poskytol primárne zdravotné ošetrenie, následne bol z miesta evakuovaný," uviedla hovorkyňa ATE, Zuzana Hopjaková. Keďže úsek Modrý zamat nie je veľmi obtiažny, láka ku väčšej rýchlosti. "Nevylučuje sa, že sa nemôže stať vážny úraz aj na takejto ľahšej trase," dodal záchranár.

Súvisiace články