Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Večná láska za 40-tisíc: Ďalšia Slovenka naletela lekárovi z Jemenu
Zdielať na

Večná láska za 40-tisíc: Ďalšia Slovenka naletela lekárovi z Jemenu

LIPTOV / Žiaľ, mnohé ženy prídu o ťažké peniaze iba preto, že uveria podvodníkom, ktorí im sľubujú večnú lásku. Takto sa dala nachytať napríklad 61-ročná Bratislavčanka, ktorá si dopisovala s neznámym mužom. Presvedčil ju, aby mu poslala 50-tisíc eur. Niečo podobné zažila aj žena z okresu Ružomberok.

59-ročnej žene stačil len kontakt na sociálnej sieti, aby uverila, že sa do nej zamiloval muž, ktorého vôbec nepoznala. Napísal jej, že je lekárom v Jemene. Písali si naozaj len krátko, a za tento čas dokázal ženu z Liptova presvedčiť, že túži ísť za ňou na Slovensko.

 "Po získaní dôvery pod zámienkou zaplatenia nákladov pre náhradného lekára, ktorý ho v Jemene vymení, jej poskytol emailový kontakt na osobu, ktorá všetko zabezpečí," uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Žilina. Riadila sa jeho inštrukciami a na určený účet poslala vysokú sumu 42-tisíc eur. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu," upresnila polícia.

Polícia vyzýva na opatrnosť

Polícia opäť vystríha ženy, aby sa nenechali obalamútiť podvodníkmi tohto druhu. "Upozorňujeme na potrebnú mieru opatrnosti pri nadväzovaní nových známostí, najmä s veľmi atraktívnymi a často nerealistickými partnermi prostredníctvom sociálnej siete," pripomína polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy