Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Hrozivá dopravná nehoda: Mladé dievča skončilo v umelom spánku
Zdielať na

Hrozivá dopravná nehoda: Mladé dievča skončilo v umelom spánku

MLYNÁROVCE / Záchranársky vrtuľník letel v sobotu, 22. júla, na pomoc do obce Mlynárovce v okrese Svidník. Pomoc potrebovala posádka auta, ktoré vyletelo z cesty a zletelo dole strmým zrázom. Medzi zranenými boli hlásené aj deti. Najťažšie zranené dievča skončilo v umelom spánku.

Na mieste nehody zasahovali viaceré posádky záchranárov. Potom ako auto vyletelo z cesty narazilo do stromov. Pomoc potrebovali všetci pasažieri vrátane vodiča osobného auta. 

V aute sa okrem dospelých viezli aj deti. Zranených previezli pozemné posádky záchranárov do nemocnice. "Ošetrili spolu šiestich zranených, troch dospelých a tri tínedžerky. Všetci boli prevezení do nemocníc," informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Po pristáti vrtuľníka priamo na mieste nehody si posádka leteckých záchranárov prevzala najťažšie zranené len 17-ročné dievča. To malo poruchu vedomia. "Záchranári ju na mieste ošetrili, napojili na umelú pľúcnu ventiláciu. V umelom spánku prevezená na Kliniku úrazovej chirurgie v Košiciach," priblížila hovorkyňa Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková. 

"Dychová skúška u 26-ročného vodiča bola negatívna. Môžeme potvrdiť, že ani jeden z pasažierov podľa prvotných informácií nebol pripútaný," uviedol Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. Ľudia z dediny mimo kameru rozprávali o tom, že osobné auto išlo cez obec rýchlo a vodič zrejme nezvládol riadenie.

Polícia už má jednu z možných verzií, ktorá mohla k nehode prispieť. "Jednou z verzií je, že vozidlo dostalo defekt, zišlo z cesty a narazilo do svahu," doplnil Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy