Polojasno
21°
Bratislava
Preskočil plot a zaklopal Mikulcovi. Bratovi postrelenej Mišky hrozí vyšší trest ako Šeparnevovi
Zdielať na

Preskočil plot a zaklopal Mikulcovi. Bratovi postrelenej Mišky hrozí vyšší trest ako Šeparnevovi

BRATISLAVA / Brat postrelenej policajnej kadetky Mišky sa dostal do problémov a môže skončiť v base. Paradoxom je, že mu hrozí takmer raz taký vysoký trest ako samotnému Šeparnevovi, ktorý mladé dievča zmrzačil. Po nešťastnej udalosti si s kamarátom vypil a preskočil plot vtedajšieho ministra vnútra Romana Mikulca. Chcel sa s ním stretnúť a porozprávať sa o sestre.

​Vladimir Šeparnev postrelil kadetku Mišku tak nešťastne, že jej guľka prešla pľúcami, chrbticou, žalúdkom a ona ostala na invalidnom vozíku. Doktori ju museli niekoľkokrát operovať v nemocnici. Jej brat Štefan to znášal ťažko. Pár dní po tragédii si vypil s kamarátom a rozhodli sa, že pôjdu za ministrom Mikulcom. "Ležala na Kramároch. Sme chceli, aby ju preložili tam, kde patrí. Pretože ona ako policajtka patrí do nemocnice Sv. Michala, tam kde ležia všetci policajti. Chceli sme sa ho len spýtať. My sme tam nič nespravili. Boli sme tam asi 10 sekúnd. Zaklopali sme a odišli, no prišli policajti," opísal brat postrelenej kadetky. "Ja som nebol vtedy doma. Preskočili plot, čo presne chceli, netuším. Či chceli niekomu ublížiť, alebo niečo urobiť, neviem. Niekde popíjali v blízkosti a neviem, či dostali nejaký "výborný" nápad," vyjadril sa Roman Mikulec, vtedajší minister vnútra.

Policajti Štefana aj s kamarátom zadržali ihneď. Kým dvojici hrozí až 8 rokov basy, Šeparnevovi, ktorý mladú kadetku postrelil, 5 rokov. "Moja sestra sa prebrala v nemocnici a mňa dva dni držali v CPZ ako nejakého teroristu," dodal Štefan. "Obvinené sú dve fyzické osoby na základe uznesenia vyšetrovateľa Policajného zboru, ktorý vzniesol obvinenie pre zločin porušovania domovej slobody. Pod dozorom prokurátora Okresnej prokuratúry Bratislava IV," hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry Juraj Chylo. "Je to naozaj smutné, lebo ja som nikomu neublížil, nič nerozbil. Len som sa ho chcel opýtať. A za opýtanie, aby hrozila sadzba 3 až 8 rokov, je podľa mňa nemysliteľné," skonštatoval Štefan. "Viem o tom incidente, viem, že to riešila polícia. Viem, že boli pristihnutí pritom skutku priamo na mieste činu. Akým spôsobom to riešili, neviem, ale môžem sa na to pozrieť," vyjadril sa policajný prezident Štefan Hamran.

Brat Mišky je profesionálny rozhodca v hokejbale. To, čo spravil, ho vraj mrzí, no čas už nevie vrátiť späť. Ak by ho odsúdili, čo i len podmienečne, zničilo by mu to jeho rozhodcovskú kariéru. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy