Skoro jasno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Nehoda na D1: Kamión vrazil do diaľničnej patroly
Zdielať na

Nehoda na D1: Kamión vrazil do diaľničnej patroly

TRNAVA / HLOHOVEC / Kolónu na diaľnici D1 pred Trnavou smerom z Hlohovca spôsobila nehoda kamióna. Diaľnice je už plne prejazdná.

"Pri uvedenej dopravnej nehode zasahovala jedna posádka záchranárov, ktorá transportovala jedného pacienta do zdravotníckeho zariadenia s ľahšími poraneniami," uviedol Martin Balko z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Podľa našich informácií diaľničná patrola aj so signalizačným znamením robila zákryt odstavenému vozidlu. Do nej vrazil kamión. "V kilometri 55,642 tesne pred križovatkou Trnava vyšiel kamión z pravého jazdného pruhu a narazil do oceľových zvodidiel vpravo. Potom pokračoval v jazde a opakovane narazil do zvodidiel a nakoniec nabúral prednou časťou auta do zadnej časti prívesného vozíka diaľničnej patroly so šípkou," opísala hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová. Vozidlo diaľničnej patroly práve zabezpečovalo v odstavnom jazdnom pruhu pokazené auto.

Príčiny konania kamionistu sú naďalej v štádiu vyšetrovania. Podľa stôp z miesta a priebehu nehody to mohol byť podľa hovorkyne aj mikrospánok, únava alebo náhla zdravotná nevoľnosť.

Zábery zo situácie pri nehode na diaľnici D1:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy