Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Zlodeji ukradli hendikepovanému policajtovi elektrický vozík
Zdielať na

Zlodeji ukradli hendikepovanému policajtovi elektrický vozík

MYJAVA / Na Myjave okradli mestského policajta. Ten pred tromi rokmi ochrnul a pohyboval sa za pomoci špeciálneho elektrického vozíka. Ukradli mu ho z paneláku. Výrazne mu tak sťažili život.

"Ma vyhodilo z bicykla a narazil som do stromu hlavou," priblížil mestský policajt Miroslav Adásek. Pád z bicykla mu pred tromi rokmi obrátil život naruby. Zostal ochrnutý. Aby mohol začať pracovať a starať sa o rodinu, kúpil si špeciálny elektrický vozík. Najnovšie mu ho ukradli. "Nemohol som tomu uveriť," dodal. Za vozík zaplatil 9 000 eur. Zložilo sa mu naň množstvo ľudí. Vyrobený ho mal na mieru. "Vozík s pohonom, aby som mohol chodiť do práce a pre syna," opísal Miroslav.

Napriek svojmu hendikepu stále pracuje na mestskej polícii. Vozík mu uľahčoval život. "Boli to moje nohy, lebo bývam na kopci a je ťažké sa sem dostať," vysvetlil. "Mali to asi naplánované. Je to veľká špinavosť," vyjadril sa hovorca mesta Myjava, Marek Hrín. "Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Trenčíne, Katarína Kuzmová. Na nový vozík peniaze nemá. Verí, že sa stane zázrak a ako on hovorí, jeho druhé nohy mu vrátia. "Bol by som rád, keby to niekde nechali," dodal okradnutý Miroslav.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy