Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dramatický požiar na farme mal tragický koniec. Zahynuli desiatky zvierat
Zdielať na

Dramatický požiar na farme mal tragický koniec. Zahynuli desiatky zvierat

LEVKUŠKA / V okrese Revúca zhorelo v utorok, 19. júla, viac ako tisíc balíkov sena. Majiteľ tvrdí, že išlo o prácu podpaľača. Dlhoročný poľnohospodár netuší, kto mu chce ublížiť, no tvrdí, že sa to nestalo po prvýkrát. V hustom dyme sa udusili aj zvieratá.

Bolo už viac ako desať hodín večer, keď si miestna žena z družstva za dedinou všimla žiaru. Informovala majiteľa a ten zistil, že horí uskladnené seno. "Z dediny jedna pani, bačova manželka. Ona mi volala, že horí niečo na farme," uviedol majiteľ Ladislav Anderko.

Časť balov bola uložená v senníku, časť na voľnom priestranstve. Horelo však na obidvoch miestach. Majiteľ si preto myslí, že požiar niekto úmyselne založil. Zúfalý farmár tvrdil, že sa mu to deje každý rok, no páchateľ je stále neznámy. "Každý rok - už deviaty alebo desiaty," priblížil Anderko.

Zasahovali profesionáli aj dobrovoľníci. Posledná posádka odišla z miesta až v stredu, 19. júla, ráno. "Zasahuje 5 kusov hasičskej techniky a 14 hasičov. Ochladzujeme a ochraňujeme okolité budovy, maštale. Kontrolujeme ten požiar, aby sa nerozšíril na ďalšie objekty," informoval Ján Babič, veliteľ zásahu z Hasičskej stanice v Tornali.

Ohrozené boli maštale, aj odstavené poľnohospodárske stroje. Ovce síce stihol ošetrovateľ vypustiť, no asi 30 z nich sa, žiaľ, zadusilo. Škody majiteľ ráta na desiatky tisíc eur. Požiar mu zničil stovky balov. Vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Revúcej. Bolo začaté trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy