Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kauza Fatima, kde figuruje svat Moniky Jankovskej, ide do finále
Zdielať na

Kauza Fatima, kde figuruje svat Moniky Jankovskej, ide do finále

TRENČÍN / Na trenčianskom okresnom súde padol 18. júla verdikt v kauze Fatima. Svat Moniky Jankovskej Peter Vasko je podľa sudcu vinný z vydierania. Vydierať mal podnikateľa Ondreja Janíčka. Spolu s členmi vtedajšieho podsvetia ho podľa jeho slov chceli pripraviť o nehnuteľnosti.

"Peter Vasko bol ten, kto ma uniesol pred Čongrádyho, aby sa zmocnili mojich nehnuteľností," opísal Janíček. Na políciu sa obrátil ešte v roku 2006. Obžaloba bola na súd podaná o osem rokov neskôr. Svat bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej podľa utorkového (18. júla) rozsudku okresného súdu v Trenčíne Ondreja Janíčka vydieral. "Kde bolo požadovaných 3 milióny korún pre sudkyňu Jankovskú za to, že ma odsúdila," opísal poškodený Janíček.

Hrozilo mu doživotie

Okresný súd mu nakoniec vymeral 15 rokov za mrežami. "Ja som spokojný," vyjadril sa Janíček. Obžalovaný na súd neprišiel, rozsudok si vypočuli jeho advokáti. Spokojní neboli. "Rozsudok je nezákonný," uviedla Ivana Polívková, obhajkyňa obžalovaného. "Súd absolútne ignoroval naše návrhy na vykonanie dokazovania, z ktorých vyplynulo, že pán Janíček a pán Strelčík sú nedôveryhodné osoby. Sú to osoby, ktoré dávali súdu falošné dokumenty " vyjadril sa obhajca obžalovaného Jiří Kučera. "To nie je pravda," dodal Janíček. "Z dokazovania vyplynulo, že nikdy neboli vlastníci objektu Fatima," dodala Polívková. "Ten majetok bol jednoznačne náš, s čím sa aj súd stotožnil," priblížil Janíček. Obžalovaný musí poškodeným zaplatiť aj 231 000 eur. Rozsudok ale právoplatný nie je, obhajcovia Petra Vaska sa odvolali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy