Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Myslel si, že ho nad hladinou udrží prázdna fľaša. Utopeného neplavca našli po troch dňoch
Zdielať na

Myslel si, že ho nad hladinou udrží prázdna fľaša. Utopeného neplavca našli po troch dňoch

KOLÁROVO / Nevedel plávať a myslel si, že mu prázdna plastová fľaša zaistí bezpečné kúpanie sa vo Váhu. Mladý muž zo Strekova pri kúpaní sa vo Váhu pri Kolárove zmizol pod hladinou. V utorok 18. júla ho našli policajti, ktorí už tretí deň prehľadávali rieku.

Neoficiálna pláž pod kolárovským mostom láka na kúpanie mnohých. V nedeľu sa tam vybral aj 26-ročný muž, ktorý do Kolárova prišiel k rodine na návštevu. Marek podľa svedkov vošiel do Váhu s prázdnou dvojlitrovou plastovou fľašou. Ako neplavec dúfal, že ho udrží nad vodou.

Po chvíli ale na mieste, kde je členité dno rieky, zmizol pod hladinou a už sa nevynoril. "Kolegovia z nedeľnej služby boli na vode a hľadali osobu. Tá sa v ten deň nenašla, tak policajti pokračovali v pátraní a dnes takisto," uviedol Kristián Szabó, veliteľ zásahu HaZZ Kolárovo.

Nezvestného Mareka v pondelok hľadal v rieke aj policajný potápač a pod vodnou hladinou i na brehu ho hľadali aj dobrovoľníci z Občianskej stráže Slovenskej republiky, avšak bezvýsledne.

V utorok ráno sa komárňanskí kriminalisti opäť vydali na vodu, aby nezvestného mladého muža hľadali z člna. To, že pár kilometrov za Kolárovom je pri brehu nehybné ľudské telo, im zakrátko oznámili vodáci, ktorí splavovali Váh. "Po pátraní policajného zboru bola osoba vyhľadaná – bola zakliesnená na konári. Následne si vyžiadali pomoc od hasičského zboru, a tak sme spustili čln na vodu a išli sme pomôcť vytiahnuť osobu na breh," doplnil Szabó.

"Obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie tejto tragickej udalosti. Na odhalenie presnej príčiny smrti bude vykonaná pitva. Poverený príslušník okolnosti prípadu vyšetruje ako prečin usmrtenia," informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy