Polojasno
21°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Majitelia vychovali zo psíka agresora. Ošetrovatelia prosia o pomoc
Zdielať na

Majitelia vychovali zo psíka agresora. Ošetrovatelia prosia o pomoc

HUMENNÉ / Život prežil na balkóne a prechádzka mu bola dopriata raz týždenne. Hovoríme o sedemročnom psovi, z ktorého majitelia vychovali takého agresora, že útočil aj na nich samotných. Na podnet štátnych veterinárov im ho odobrali. A skončil v karanténnej stanici v Humennom. Pes je ale tak nezvládnuteľný, že starostlivosť o neho je nebezpečná aj pre samotných ošetrovateľov.

"Myslela som, že už ma nič tu v karanténnej stanici neprekvapí. No toto bolo fakt zatiaľ naozaj najhoršie, čo sme zažili," opísala Ľubica Kizáková, predsedníčka Občianskeho združenia Pomáhaj a chráň. Podľa dobrovoľníčok ho predošlí majitelia mali od šteniatka. Teraz má Leo sedem rokov a za sebou neľahký život. Dokonca napádal samotných majiteľov. "Bol venčený vraj raz do týždňa vonku, ináč bol na balkóne sedem rokov. Ten psík je úplne hotová troska," dodala Kizáková.

Odobratie psa od pôvodných majiteľov nariadili štátni veterinári. A tak sa dostal do karanténnej stanice. Hoci prešli už týždne a s láskou sa o neho starajú, na jeho agresivite to neubralo. Doteraz nevedia či je čipovaný. Nedá sa k nemu ani len pristúpiť. "Odvtedy nikto z karanténnej stanice nemá k nemu prístup, pretože pes je nekontaktný. Snaží sa útočiť a hrýzť," popísala veterinárka Lenka Lisa. A je im jasné, že tento psík je nielen neadoptovateľný, no pre ošetrovateľov mimoriadne nebezpečný. Sú presvedčení, že toto zo šteniatka vychovali predošlí majitelia a zvažujú podnet na enviropolíciu. Zároveň ale hľadajú odborníka, ktorý by sa ho ujal. V opačnom prípade Lea čaká najhoršie. "Týmto by som chcela aj poprosiť, ak by bola niekde nejaká organizácia, ktorá sa venuje takýmto psíkom a vedela nám s tým pomôcť, tak aby sa ozvali. Pretože budeme musieť pristúpiť k tomu krajnému riešeniu, eutanázii," dodala veterinárka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy