Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pre požiar museli evakuovať 150 obyvateľov bytovky. Jeden muž neprežil
Zdielať na

Pre požiar museli evakuovať 150 obyvateľov bytovky. Jeden muž neprežil

DUBNICA NAD VÁHOM / V utorok (18. júla) v ranných hodinách vypukol v Dubnici nad Váhom v bytovom dome požiar. Na miesto sa v krátkom čase dostavili všetky záchranné zložky. Informovala o tom polícia trenčianskeho kraja na sociálnej sieti.

​Na druhom poschodí štvorpodlažnej bytovky bol nájdený 50-ročný muž, ktorému už záchranári nedokázali pomôcť. 150 obyvateľov bytovky z bezpečnostných dôvodov evakuovali z ich bytov. Polícia miesto udalosti dokumentuje. "Na mieste je už aj zisťovateľ príčin požiarov a čaká sa aj na príchod expertov z Kriminalistického a expertízneho ústavu Prezídia PZ. Polícia začala trestné stíhanie vo veci zločinu Poškodzovanie cudzej veci a prečin Usmrtenie. Bližšie informácie k tejto udalosti poskytneme, až keď nám to procesná situácia dovolí," uviedla polícia.

"Príslušníci HaZZ po prvotnom prieskume vnikli do postihnutého bytového domu, pričom priestory chodby na prvom poschodí boli silno zadymené. Zasahujúci hasiči pomocou termovíznej kamery identifikovali horiaci byt a za účelom lokalizácie požiaru nasadili jeden hasebný prúd," opísal hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík. Súčasne ďalší hasič podľa neho vystúpil po rebríkovej sade na balkón postihnutého bytu a pomocou druhého hasebného prúdu začal s impulzívnym hasením požiaru.

Po likvidácii požiaru a úplnom odvetraní postihnutých priestorov miesto udalosti hasiči odovzdali príslušníkom polície. Počas zásahu profesionálnym hasičom asistovali aj šiesti členovia Dobrovoľného hasičského zboru obce Trenčianska Teplá. "Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," dodal Petrík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy