Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Seniorku týrala a okrádala o peniaze jej vlastná dcéra
Zdielať na

Seniorku týrala a okrádala o peniaze jej vlastná dcéra

PREŠOV / Prešovskí policajti vyšetrujú podozrenie z týrania. Obeťou má byť seniorka, s ktorou mala zle zaobchádzať jej vlastná dcéra. Má ísť skôr o psychické týranie, ale aj zneužívanie peňazí.

Ženu, ktorá mala zle zaobchádzať s vlastnou mamou, zadržali policajti. Spočiatku vyšetrovali neoprávnený výber peňazí z bankomatovej karty poškodenej seniorky. Počas vyšetrovania prípadu však zistili ďalšie závažné okolnosti. "Polícia vedie prípravné konanie vo veci trestného činu zneužitie platobného prostriedku, pričom z výsluchov vyplynulo aj spáchanie trestného činu týranie blízkej osoby a zverenej osoby," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Skutok, ktorý preveruje polícia, sa mal stať na jednom z prešovských sídlisk. Obeťou je podľa zdroja TV JOJ 78-ročná Prešovčanka. Staršia pani mala mať na tvári modriny. Či jej ich spôsobila obvinená žena a či sa voči nej dopustila aj iného násilia, vyšetrujú policajti.

S návrhom na vzatie do väzby ju predviedli pred súd. Ten rozhodol, že bude stíhaná na slobode. "Na základe získanej dôkaznej situácie bolo vznesené obvinenie 56-ročnej žene," priblížila Ligdayová. "Sudca Okresného súdu Prešov prijal písomný sľub obvinenej, že povedie riadny život a bude dodržiavať všetky obmedzenia uložené súdom ako náhradu preventívnej väzby," informovala Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji.

Súd nariadil obvinenej žene okrem dohľadu probačného a mediačného úradníka zákaz priblížiť sa k poškodenej či k jej bydlisku, a to na menej ako 200 metrov. Okrem toho jej nariadil zdržať sa požívania alkoholu. "Rozhodnutie OS je právoplatné," uzavrela Petrufová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy