Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Tragický koniec kúpania: Bezvládne telo muža vytiahol z jazera jeho kamarát
Zdielať na

Tragický koniec kúpania: Bezvládne telo muža vytiahol z jazera jeho kamarát

BRATISLAVA / Z plávania v jazere na Bratislavských Zlatých Pieskoch sa už nevrátil 43-ročný muž z Ukrajiny. Pod jeho smrť sa zrejme podpísala horúčava a alkohol. Z vody ho vytiahol jeho kamarát.

Horúčavy pritiahli k jazeru na Zlatých Pieskoch aj partiu kamarátov zo Srbska a Ukrajiny. Zabávali sa a popritom popíjali. Bolo krátko po pol deviatej večer, keď sa 43-ročný Viktor z Ukrajiny išiel ešte okúpať. Ostatní ostali na brehu. Keď sa ale zošerilo a asi desať minút sa nevracal, jeho kamarát prišiel k brehu. Na vode ho nevidel, no vo vzdialenosti asi šesť metrov videl niečo pod hladinou. Skočil do vody a nevládneho Viktora pritiahol k brehu.


Zatiaľ, čo sa mu snažili pomôcť, volali aj záchranárov. Záchranári sa 43-ročnému mužovi snažili pomôcť. Dokonca ho aj niekoľko desiatok minút oživovali, žiaľ, neúspešne. "Vraj 20 minút ho oživovali," opísal svedok. "Muža začali oživovať svedkovia udalosti. Neskôr v resuscitácii pokračovali aj vyslaní záchranári. Žiaľ, oživiť sa ho nepodarilo a lekár musel skonštatovať smrť," uviedla hovorkyňa OS ZZS Alena Krčová.

Nevládne telo ležiace na brehu prikryli a k jazeru privolali obhliadajúceho lekára. Policajti miesto zabezpečili a nikoho nepúšťali. Kamaráti stáli neďaleko a so slzami v očiach všetko pozorovali. Čo bolo príčinou smrti 43-ročného muža z Ukrajiny, zistí až nariadená pitva. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy