Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Po tom, čo si odsedel škrtenie otca, vydieral nožom vlastnú matku
Zdielať na

Po tom, čo si odsedel škrtenie otca, vydieral nožom vlastnú matku

HORNÝ ZEMPLÍN / Len čo vyjde z väzenia, o pár mesiacov je tam opäť. 36-ročný muž zo Zemplína sa najskôr dostal za mreže po tom, čo sa pokúsil zaškrtiť otca a neskôr v cele dokonca zaútočil na policajta. Trest si odsedel, no na slobode sa dlho neohrial. S nožom v ruke vydieral vlastnú matku. Sudkyňa s ním ale urobila rýchly proces. Za mrežami si právoplatne odsedí roky.

V sprievode eskorty prichádza na súd 36-ročný muž z Horného Zemplína. Takúto situáciu nezažil prvýkrát. Podľa obžaloby vydieral mamu. Stalo sa to v jednom z bytov na siedmom poschodí na humenskom Sídlisku pod Sokolejom. Muž sa najskôr so svojou matkou hádal a neskôr na ňu vytiahol nôž.

Za agresívne správanie už sedel

Spoza mreží sa muž vrátil nedávno. Dostal sa tam po tom, čo sa v tom istom byte pokúsil zaškrtiť otca. Ten pred ním napriek tomu, že sa to dialo na siedmom poschodí, ušiel na susedný balkón. Ani v policajnej cele však muž s vystrájaním neprestal. "Odlomil rúrku z vodovodného potrubia, poškodzoval ňou steny miestnosti, monitorovacie zariadenie, a potom ňou zaútočil na policajta," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Na slobode dlho nevydržal

Len čo si trest sa toto vyčíňanie odsedel, po pár mesiacoch už išiel znova za mreže. Sudca ho poslal do väzby z obavy v pokračovaní v trestnej činnosti. Policajti prípad uzavreli v priebehu pár týždňov. Prokurátor muža obžaloval z trestného činu vydierania. On sám skutok nekomentoval. Sudkyňa ho uznala za vinného. "Za to mu súd uložil trest odňatia slobody v trvaní 4 roky nepodmienečne," oznámila zastupujúca hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Anna Kolářová.

Zároveň dostal aj trest prepadnutia veci. Vlastníkom noža, ktorým na mamu zaútočil, sa stáva štát. "Rozhodnutie Okresného súdu Humenné je právoplatné," dodala Kolářová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy